Reguli poker texas holdem culoare

казино во мисисипи со мрзливи реката

Коцкање Insider има често застанаа во одбрана на велика БРИТАНИЈА коцкање индустрија против неосновани критики.Според Kompli-Глобална сепак, една област игри компании секако го заслужува критика е нивната знаете вашиот клиент (KYC) и анти-перење пари (АМЛ) operations reguli poker texas holdem culoare. By наспроти тоа, Коцкање Комисија, тело често критикувана од Коцкање Insider, беше пофален за својата поцврст став на KYC и АМЛ неуспеси.Неодамнешните санкции за Gamesys казни £1.2 m ($1.5 м), Kindred Група во сопственост на Платина Игри, казни г 1.6 м, и InTouch Игри Ограничен, казни £2.2 m, се само мал број примери.Како такви, Kompli-Глобален ДИРЕКТОР на Јане Jee и CCO Мартин Pashley разговор со нас преку клучните проблеми со кои се соочува оператори во оваа важна област.Кои се главните проблеми и предизвици со кои се соочува коцкање компании кога станува збор за KYC?ПРАТЕНИК: Ќе се вратам за 15 години на Коцкање Дејствува во 2005 година, онлајн игри беше само да влезат во пазарот.Индустријата беше многу во повој; тоа беше како на Дивиот Запад.Прописи во тој момент во основа рече што треба да направите KYC и оператори во тоа време го виде тоа како цена и непријатности.Првично, тие само се стави tickbox да се каже луѓе се над 18, пред регулаторите им кажа што имаше да се потврди ова.Прописи стана построги и Коцкање Комисија започна санкционирање оператори за KYC неуспеси.Но, сепак, коцкање оператори види KYC како непријатности.Упатства и прописи држава, тие треба да имаат подлабоки знаења на поединците.Коцкање е многу лесен начин за да перат пари; тоа е целта индустрија за пари launderers.На Коцкање Комисија беше доста проактивни во fining оператори за да не прави доволно за АМЛ длабинска анализа казино во mn со waterpark. JJ: знаеме од различни извори постои многу пари laundered, особено низ Градот на Лондон, и игри е метод со кој луѓето не се перат пари.Гејминг индустријата има истите услови кои се наметнуваат на тоа како финансиски институции, адвокати, имот агенти итн.Во Економскиот криминал неодамна објавениот план од страна на владата, постојат многу малку референци за Коцкање Комисија.Тоа беше само модератор и во оваа област не го критикуваше.Имаше и одредени критики на правници и сметководители надвор од финансискиот сектор.Но, Коцкање Комисија е виден како се прави добра работа; ова можеби сугерира компании се со поголема веројатност да бидат казнети за АМЛ неуспеси во коцкање сектор.Се поголемиот дел од операторите на врвот на работите или е ова особено полн областа на индустријата?ПРАТЕНИК: мислам дека постои степен на непознавање од усогласеноста менаџери, и мислам дека во вистинска смисла на зборот.Тие се туѓи на она што треба да се прави.Историски гледано, тоа е за "се тие над 18?" Тие треба да се прави сигурни дека не е достапност и дека тие знаат извор на средства, за кои не постојат сомневања за криминал околните оние играчи.Можеби тоа е случај на образование: кажувам согласност менаџери она што тие треба да знаат и како тие одат за тоа.Постои степен на непознавање од страна на усогласеност менаџери на операторите во врска со она што треба да се прави.Но, повторно, тие, исто така, види ја како неповолно цена да се прави ова.Тие се со користење на човечките ресурси за ова, со што се зголемува трошоците, но постои технологија на располагање за да им помогне во оваа област.Само како скапи се KYC проверки оператор е крајна линија користење на кои човечкиот труд?ПРАТЕНИК: Добро, постои голема цена ако користите луѓето.Просечната АМЛ аналитичар во Градот на Лондон е £600 ден.Тоа е висока цена во човечки термини но, исто така, она што алатки дали тие, всушност, треба да му помогне нив?Ако тие се со користење на Google или традиционален пребарувачите, што не одговара за цел.Има технологија која го користи ПИ дека може сериозно да ви помогне. JJ: Вие навистина не може да се направи проценка на ризикот без човечко суштество да биде вклучен.Но прашањето е: што е квалитетот на информациите кои им се на располагање за нив да се направи таа одлука?Па тоа не е дека луѓето не се потребни во овој процес; но тие се многу повеќе се опремени за да се направи добра работа и помалку време е поминато кога не само со помош на Google казино во mn со пливаат до бар. Google само пребарува на околу 4% од интернет; ви треба многу пошироко за пребарување.Како не Kompli-Глобална помош во оваа област и она што е на процесот зад својата технологија?ПРАТЕНИК: имаме решение се нарекува Kompli-коефициент на ИНТЕЛИГЕНЦИЈА, која е длабоко веб алатка за пребарување.Тоа оди многу подлабоко од било традиционалните пребарувач; тоа е дизајниран за работа за вршење на длабинска анализа и АМЛ.Тоа пребарува за неповолни услови и, исто така, ги опфаќа длабоко веб и владата на бази на податоци, во повеќе јазици и во повеќе земји.Го чита секој член се наоѓа, а и човекот, по природа, ќе го пропушти некои работи.Тоа го прави на сите кревање на тешки предмети и напорна работа, што ќе се аналитичар дена, ако не недели, во неколку минути.Ако технологија како што е оваа е усвоен широко страна на индустријата, колку долго пред сектор добива на врвот на KYC и АМЛ?JJ: Тоа е интересно прашање.Многу игри оператори се веќе реализирање.На Коцкање Комисија ги има во голема мера е еден од најдобрите регулаторни тела во оваа област.Тоа веројатно може да се направи повеќе во однос на водство во употреба на технологија.Тоа ќе им даде мотивација ако Комисијата себе почна да ги препознава придобивките од одредени технологии во АМЛ.ПРАТЕНИК: оние кои биле казнети се одеднаш реализирање.Игри оператори исто така, треба да биде мониторинг играчи на редовна, честа основа, не само во моментот тие се отвори сметка.Како ние да се едуцираат игри оператори и индустријата, освен од Коцкање Комисија fining нив?Тоа е веројатно нашиот најголем предизвик. казино во мисисипи со мрзливи реката.