министерството за здравство коцкање статистика

друг збор за craps на

Лас Вегас Песоци Корпорација казино приходите падна 24% до $9.08 bn за цела година 2015 година министерството за здравство коцкање статистика. Оперативни приходи одби 31% до $2.84 bn, нето-приходи повече од 34% до $2.39 bn и приход пред данок беше $2.62 bn, надолу 32%.Целосната-година резултати беа делумно се попречени од страна на ефикасноста на операторот четири Macau својства, кои беа погодени од 40% падне во оперативни приходи до $1.61 bn, во годината кога Macau казино пазарот претрпе вториот последователен годишен пад на бруто приходи, овој пат опаѓачки од 34% до околу $28.91 bn.За четвртиот квартал, казино приходи слезе од $2.72 bn да $2.16 bn и оперативни приходи падна од $1.02 bn да $702m.Песоци претседател и извршен ДИРЕКТОР на Шелдон Adelson рече: "Кај мака, без оглед на оперативен средина која останува предизвик, ние доставени $575.3 m прилагоди сопственост EBITDA низ нашите Macao сопственост портфолио во текот на кварталот, нашиот најсилен квартален перформанси на годината." На друго место оваа недела, Невада Врховниот Суд слушнале случај на Песок наспроти бизнисмен Ричард Suen, како спор во однос на процесот што го видов Песоци се здобијат со релевантни за лиценцирање да се преселат во Макао продолжува.Случајот беше првиот што се поднесени во 2004 година и спорот произлегува од Suen е тврдат дека тој беше во право за 2% на Песок " нето-приходи од Макао операции како што беше ветено ако оператор доби Macau лиценца, која што Песоци негира министерството за здравство коцкање стратегија. Suen беше доделена $43.8 m во 2008 година и друг жирито доделува Suen $70m во 2013 година, иако првата награда беше поништена на претходната жалба.Законот расте од $8,400 дневно дека тоа е неплатена.Песоци уште тврди дека случајот треба да биде поништена и тоа е поднесен за да се донесе одлука. minitool партиција волшебникот нема слободни термини на mbr.