покер сајтови кои ги прифаќаат виза

trucchi по svuotare ле слот машина

На limpets кои се врзани за Австралија кралскиот марш кон пред-посветеност на pokies повторно latched кон истражувањето укажуваат на стапици на коцкање индустријата зафаќа врз населението.Нов Јужен Велс' Поправните Услуга објави бројките покажуваат дека речиси три четвртини од Виетнамски дрога сторители на кривични дела во три нов јужен велс boroughs може да се припише на нивните дела директно да коцкање цигара.Сенаторот Ник Xenophon кажано www.smh.com.au (Smack My Head?), "Воведувањето на одговорни коцкање реформи ќе им помогне на проблемот коцкари да ги поставите нивните граници, да одиме подалеку од машини и да престанат да си поигруваше со нивните загуби и завршуваа понатаму и понатаму во црвено покер сајтови кои ги прифаќаат виза. "Оние кои кампања против овие реформи треба само да се погледне во овие приказните на криминал и очај како резултат на коцкање долгови, да се разбере зошто овие промени се очајно потребни." Ова не е нова тактика од анкетите во Австралија и претставува најновата време дека тие ги направиле истражување покажува нешто негативно и разнесени до тоа.Најновите наоди беа од ИСТРАЖУВАЊЕТО на 600 етничка Виетнамски дрога сторители на кривични дела во три мали предградијата во една држава.Ние сме само се изненадени тоа не беше 666 сторители на кривични дела кои се тие анкетирани.Таа извештаи дека 72% беа привлечени во дрога и злосторства да ги исплати долговите кои што ги стекнуваат од коцкање.Дали фактот дека тие се со користење на истражување, со толку мали, одредени демографски означи дека тие се добива малку очајна?Можеби.Владата, министрите, исто така, не успеа да погледне дали Виетнамски проблем коцкари се наведува од страна на ова истражување имаше било какви други проблеми со зависности.Истражување од страна на д-р Хауард Шафер утврдил дека проблемите коцкари, слично како оние споменати погоре, се три пати повеќе шанси да имаат проблеми со други зависности на врвот на коцкање.Ако ние се да се погоди, ние би проценка некои од оние споменати прави време за дрога и криминал имаат зависност личност и може да се кич ништо, со оглед на брзината.Идентификување каде постојат проблеми е во ред.Тоа е само дека Австралиската влада се чини речиси обврзани едноставно да се погледне на лошите аспекти на коцкање и целосно се игнорира било добро дека може да дојде од него.Пред-посветеност планови, доколку се реализираат, би можело да значи дека централна точка на многу заедници ќе бидат принудени да се затвори.Во земјата како ретко населен како Австралија е, можност да имаат забава и дружење во оддалечените заедници е тешко доволно како што е.Нашиот пријател д-р Патрик Basham има наведени оние пензионери кои "остануваат активни во заедницата и постојано да се вклучат во општествени активности, кои често пати, во голема мера или исклучиво преку коцкање, живеат посреќно и поздраво животи." Ако плановите се реализираат тоа е малку веројатно животи ќе продолжи да биде среќен и здрав.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre покер сајтови кои не се лажирани.