истиот ден исплата казино велика британија

нови покер стан во индија

П е главен министер за одбрана на Индиската држава е варијабилна казино операции како благодет за локалната економија дури и како тој ја обвинува опозицијата за авторизирање на казина на прво место.Во средата, Главен Министер Manohar Parrikar (на сликата) fielded опозицијата законодавците' прашања на секогаш контроверзниот тема на државата е "оф-шор' казина.Во прилог на шест казина во моментов лебдат на Mandovi реката, постојат околу 10 земјиште базирани на казина оперативниот од локалните хотели.Во писмен одговор на партиски Конгрес МПП прашање во врска со каков ефект овие казина може да го имаат врз локалните криминал, Parrikar цитирани податоци кои покажуваат дека државата стапка на криминал падна за три последователни години, од 4,467 случаи во 2014 година да 2,693 во 2016 година. Во текот на истиот период, Parrikar напомене дека државата споделување на казино приходи имаше повеќе од двојно, од Рс 78.6 crore (м) во фискалната 2014-15, зголемувањето на Рс 86 crore во 2015-16, тогаш зголемувањето на Рс 162 crore ($25.2 м) во 2016-17 истиот ден исплата казино велика британија.

Во прилог на врвот до владината каса, Parrikar истакна дека на казино индустријата имаше "придонесе кон благосостојба и пораст на народот и државата", преку создавање нови работни места и зголемување на локалната туристичка индустрија истиот ден исплата коцкање сајтови. Parrikar коментари се првите од шестиот и најновиот лебдечки казино, Златен Глобус Хотели Pvt Ltd е MV Среќа 7, трчаше aground на локалната плажа додека се имиња на своите постојани лежај на Mandovi.На MV Среќа 7 се уште се заглавени на кои sandbar, и додека 12k литри дизел гориво во своите тенкови, кои се полека се отстрануваат, страв од потенцијалните еколошки катастрофи доведоа опозицијата законодавците да побараат дека Parrikar добие неговите дејствуваат заедно и да се најде трајно решение за подвижна казино проблем.Да се зборува директно до некои од овие политичари во законодавното собрание на среда, лута Parrikar истакна дека сите постоечкиот казината биле овластени кога опозицијата Конгрес на партијата е во контрола. "Ние не донесе казина, но кога некој веќе инвестирале, владата не може само да ги фрлаат на патот." На MV Среќа 7 може да има само започна минатата недела, но неговата оригинална лиценца беше одобрен години.Златен Глобус Хотели mothballed на сад во 2011 година, но се обнови лиценцата минатата година, по плаќаат речиси $7m во грбот даноци и такси.Оваа пролет, владата колебливо одобрени на бродот започне само по Високиот Суд на Бомбај во Гоа нареди на државата да го запре одолговлекување.ОНА ШТО НЕ 'ПРЕФРЛАНИ' ЗНАЧИ, ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ?Во врска со вести, Високиот Суд издаде друга цел во средата привремено ограничување на владата од одобрување на било кој нов "оф-шор' казино лиценци без Судот дозвола.Владејачката дојде по подносителот соочат со предизвикот дали бродови, кои биле plying нивните трговија на Mandovi од 1999 година, се законски дозволено да работат на реката, како П Јавни Коцкање Акт, 1976, не наведете дали терминот "оф-шор' се однесува на внатрешните води.П е генерален застапник имаше тврди дека речникот дефиниција на "брегот' вклучува било област надвор од банката на реката или земја, па 'префрлани' би навидум се применуваат на внатрешните води.Но, Судот е проверка на различни речници предводена од тоа да се заклучи дека Чинот на "оф-шор активности се дозволени во суштина се кон морето." Иако владата јасно да има мал интерес за понатамошно складирање на борба од страна на одобрување на нови игри операции, владејачката додава нов итност за државата е во потрага да се најде постојан дом за лебдечки казина.Неможноста да се најде на локална заедница, подготвена да биде домаќин на нивните операции значи, владата води продолжување на рокот за поместување на казина, неодамна се до 30 септември нови покер 2 dip прекинувачи. Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre нови покер стан во индија.