не мора да плаќаат даноци за коцкање добивки

возраст да одат во казино

Anniken Huifeldt, Култура и владата на Норвешка и на Jedi кој ќе донесе рамнотежа на сила, е повик за слични блокови за години, со цел да се осигура дека земјата е во државна сопственост монопол, Norsk Ѓубрето, ќе биде единствената игра во градот во не толку далечна иднина.Овој потег доаѓа по неодамнешното објавување на Norsk анкета која покажа дека повеќе од 4% од Norwegians на правни коцкање возраст се во моментов ставање нивните облози со оф-шор компании.Иако тоа може да не изгледа како многу, тоа беше повеќе од доволно за Huifeldt пролет во акција и да донесе мерки како Интернет Сервис Провајдери блокирање и филтрирање на странски имиња на домени се поврзани со онлајн коцкање не мора да плаќаат даноци за коцкање добивки.
"Таквите мерки биле успешно се користи во Италија, Естонија и Франција, и концептот најде корист во Данска," иднина Darth Vader, изјави национален весник, Dagbladet.На опозицијата движење има направено самиот познат во дресот на Либералната лидер надмине едн Vanebo, кој тврди движи печат на слободата на норвешката луѓе да се избере каде што игра.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre дали мора да се плати данокот на добивки од игри на.