кафетеријата казино ile де франс

земјата пејач со коцкање проблем

Филипините Претседателот Rodrigo Duterte има спротивни на став на онлајн коцкање што се појави да имаат омекнат во последниве месеци, reverting to type во четвртокот во бара затворање на сите онлајн коцкање фирми.Говор по потпишувањето на 2017 националниот буџет, Duterte објави дека тој е "нарачување на затворање на сите онлајн коцкање [фирми]...Сите од нив.Тие немаат корист." Duterte рече дека владата немаше механизам за ефикасно регулирање онлајн индустрија во земјата.Иако Претседателот не елаборираат понатаму на успех, извештај за својата Правда Секретар, Vitaliano Aguire II кажано Inquirer.net дека "затворањето цел е наменета за сите онлајн коцкање фирми".Учеството на цените на Филипините оператори падна по објавувањето, со акции во Philweb намалување на 30%, а Слободното време и Одморалишта Светот акции падна за 20% кафетеријата казино ile де франс. Duterte вети дека ќе попуштат долу на онлајн коцкање оператори во својот прв состанок на кабинетот по стапување на функцијата на 30 јуни, што видов регулаторот PAGCOR замрзнување на обработка и издавање на онлајн коцкање лиценца апликации и операторот Philweb затвори вратите на својот 286 e-игри кафулиња.Сепак, владата е на став се појави за да омекне во неделите кои следеа, една понуда од 25 префрлани игри лиценци ставени на располагање од страна на PAGCOR во септември примање 76 изразите на интерес земјата пејачи и со коцкање проблем. Duterte најновиот pronouncement ќе дојде како свежо удар на i-гејминг индустријата во земјата, со комплетно исклучување веројатноста да се избричат повеќе од PHP10bn ($200m) од PAGCOR е годишни приходи. земја каде што коцкање е правно.