како да се победи на слотови

помине аргумент за да слот qt

Дали коцкање индустрија секогаш добиваат фер притиснете покриеност?Ова е прашање што го погоди твое навистина кога читање на статија објавена од страна На Независни минатата недела.Симон Kelner, поранешен уредник и управниот директор на весникот, изграден инкриминирачки пресудата, со наслов: "Кога не коцкање стане нација е нов tipple?", и повика на општеството да се "запре сиромашните луѓе стануваат се посиромашни". Kelner користи своето искуство на коцкање во обложување продавници и го критикуваше недостигот на регулатива во индустријата, како и она што го предизвикува, особено во светлина на тешки рекламирање од коцкање оператори дека потрошувачите се прикажани со.Ние може да се претпостави од природата на член дека ова беше фокусот на велика БРИТАНИЈА пазарот.Без преземање на прашањето со совршено-право мислење за моралните права и грешки на коцкање, се чини дека е само право да даде коцкање фер судење.Независната е член не се подигне некои потресна аргументи, но исто така да се појави за да се претстават некои опфатни извештаи не се поткрепени со докази.Еве некои моменти на член и некои анализа на оние кои се особено поени: • Kelner почна член со дискутирање како на сликата од индустријата се има сменето од времето кога тој беше растат, кога огласи за алкохолни пијалаци компании беа вообичаени и општиот приказ на коцкање беше негативен.Тој напиша: "Додека алкохол рекламирање е предмет на исклучително ригорозни регулатива, а владата е да размислуваат дали да се запре брза храна рекламите пред ТВ 9pm пресвртница, на поголем број на онлајн обложување фирми се навидум во можност да се промовира себеси, со неограничена слобода." Да се наведе дека операторите се промовира себеси со "неограничена слобода" се чини чудно, изборот на текстот.Ова е кога земајќи во предвид дека три висок профил bookmakers работат во велика БРИТАНИЈА имаат жалби против нивните реклами потврдена од страна на Рекламирање Стандарди Орган (АС) од почетокот на 2014 година како да се победи на слотови. Ова вклучува 5525 поплаки за Paddy Power рекламирање на пари назад промоции во однос на судењето на спортист Оскар Pistorius, обвинети за предумисла убиство, најмногу се жалеа за реклама на 2014 година како да се победи на громот долина казино. Ајде, исто така, не заборавајте на 98 поплаки за "Ladbrokes Живот" кампања, или инциденти на еден жалителот наведувајќи дека три реклами на нејзината Twitter страница беа најверојатно, да биде од особено се жали на децата.Во секој од овие случаи, претставките се има предвид, иако не сите приговори за Ladbrokes беа поддржани, и рекламите во прашање беа, не е дозволено да се појави повторно во нивната сегашна форма.Иако не е аргумент дека при што текот на акцијата е слично на затворање стабилна врата по еден коњ има им била заклучена, на АС акции во спротивност со специфични текстот на "неограничена слобода".Тоа е дури и без да се спомне некои од термините кои се членови на авто-регулаторно тело на Senet Група се придржуваат до, како што доброволно забрана на рекламирање се пријавите нуди кои вклучуваат бесплатни облози и слободни пари пред 9pm помине како аргумент за слот функција qt. • Kelner тврди дека во последниот став на член кој не е "алармантен пораст на коцкање поврзани со самоубиства".Ова беше без референцирање одредена студија, специфични броеви, периоди кога зголемувањето е наменета да се случи или на кој регион "алармантен пораст" се однесува на.Ние контактиран од велика БРИТАНИЈА Коцкање Комисија (UKGC) за член е на барање помине аргумент за да слот qt. UKGC рече дека тоа не го спроведе своето истражување во ова прашање, не беше свесен за истражување од други извори во кои е спроведено на оваа тема и нема да биде во можност да се укаже нас во насока на ваквата студија.Имајќи го погледна наоколу, ние не се види дека имало разни извештаи по ова прашање.Тоа беше објавено во 2013 дека 128 лица извршиле самоубиство во Викторија, Австралија, која беше поврзани со коцкање зависности во текот на претходните 10 години, според бројките објавени од страна на Викторија coroner.Во однос на светот, па дури и велика БРИТАНИЈА-специфичните статистики, таму не чини да се биде јасно објаснување на одредена зголеми.Коцкање Insider испрати е-маил за да Kelner барање за јасност на поени за рекламирање ограничување и би требало зголемување на коцкање поврзани со самоубиство броеви, но не добиваат одговор пред објавување на овој член.Затоа, ние само можеме да шпекулираме за спецификите. • Друга реченица не треба да се прави резервна копија беше разделба линија: "Ние мора да бидат во можност да се направи нешто да се запре сиромашните луѓе стануваат се посиромашни." Ова е без оглед на бројот на играчи од одредена позадина што ја изгубите пари или место висок удели кога коцкање, било да е тоа преку земја-базирана или онлајн значи.Статијата не содржи податоци покажуваат дека сиромашните луѓе се насочени од страна на оператори или дефиниција на она што ја сочинува, како "лош" личност.Ова би можело да можеби биле инспирирани од Geofutures' истражувања кои покажаа дека во декември 2013 година, во 34% од велика БРИТАНИЈА обложување продавници се наоѓа во повеќето-лишени quartile, во споредба со 16% во најмалку лишени quartile.Повторно, ние само можеме да шпекулираме, но дури и тоа не е доказ на износи на пари се изгубени од страна на играчите во одредени области или видови на играчот.Статијата не е целосно целосно нефер поени помине и јаде облози craps. Kelner го споменува "семе на корупцијата обложување има засадени во спортот од фудбалот за да snooker" и тешко е да не се согласуваат со тоа, или дека коцкање реклами се тешко да се избегне.Податоци објавени од страна на Ofcom, покажа дека бројот на коцкање ад спотови на ТЕЛЕВИЗИЈА се зголеми од 152,000 во 2006 година на 1.39 милиони евра во 2012 година, и тоа ќе биде веројатно дека бројот може да се паднати од страна на многу, ако на сите, бидејќи тогаш.Да биде јасно, намерата овде не е да се направи обвинувања дека Kelner или Независни има обид да се scaremonger читатели за проблемот коцкање или дека ништо намерно невистинити беше објавен.Што е уште иако имаше пропуст во статија за проблемот коцкање рамна поставата за последните две години, со UKGC бројки покажуваат дека 0.5% од играчите се проблем коцкари, врз основа на 1,000 телефонски анкети спроведени по квартал, 2,000 онлајн истражувања спроведени по четвртина и на екранот за напад.Во време кога коцкање пазарот доаѓа под зголемен надзор, како што се детали за појавата на Paddy Power не успева да ја задржи својата анти-перење пари и општествена одговорност стандарди во провери и времето објавување на разни статии за опасностите на фиксна шансите обложување терминали, тоа треба да остане од суштинско значење за да се справи само на факти, без разлика дали тие ќе ви покаже што сакате да ја видите или не..