блек џек игра бесплатно онлајн

коцкање случај во филипини

МАК играчи се гласањето на најновите колективно преговарање договор (СВА), на обемниот, 439-страница документ кој се одликува 34 референци за коцкање.Предлогот, кој беше дистрибуиран leaguewide на четврток, е јасен знак на МАК Здружение на Играчи (NFLPA) сака намалување на било коцкање приходи лигата генерира.На МАК, највисок-заработувачка на големи американски професионални спортски здруженија, одамна имаше претпазливи поглед на обложување спортски, оној кој е liberalized во последниве години со потег на индијана џонс: крадците во Лас Вегас и планови да се одржи на нацрт има следниот месец.Во СВА, првата референца за коцкање се појавува во Член 12, кој се однесува на приходите сметководство и пресметката на плата капа – прашања кои веќе долго време се сее семето на раздор меѓу спортисти и сопственици.Приходите кои се поврзани со коцкање на било кој аспект на МАК игри, било перформанси на МАК играчи во МАК игри, или во било која друга МАК/Клуб-активности поврзани со блек џек игра бесплатно онлајн.

.коцкање поврзани со спонзорства приходи, работата на коцкање од било каков вид во МАК стадион, употреба на МАК/Клуб поврзани со telecasts или други содржини од коцкање поврзани со бизнисите, употреба на МАК/Клуб лиценцирани коцкање апликации, и приходите кои се поврзани со обезбедување на коцкање поврзани со интегритетот на МАК игри или други МАК/Клуб-активности поврзани со," според Член 12, точка 10 на СВА.Она што NFLPA е велејќи дека таму е дека пари лигата произлегува од обложување се смета за "сите приходи (AR)," значењето на играчите имаат право на намалување на акција.На МАК има маркетингот се занимава со гејминг компании, како што се Цезар Забава и DraftKings, и сопствениците се признае проширување на спортски wagering во САД помага телевизии рејтинг – примарен извор на приходи за лига.Играчите' унија е мудро да се ова.Но, тоа не е запирање на барање за процентот на оние кои се занимава.Наместо тоа, нивниот пристап е повеќе опфаќа коцкање може да предизвика намалување на вашата амбиција или ефикасноста бидејќи. "За Коцкање Приходите генерирани од работата на коцкање поврзани бизниси се наоѓа на: (i) во или физички прикачен на некој МАК Стадион (што е дефинирано за целите на овој Дел како се 'во' Стадион); или (ii) во рамките на 200 метри на надворешниот ѕид на МАК Стадион или точката на влез на МАК Стадион во која билет е потребно, кое растојание е поголемо (дефинирано за целите на овој Дел како да се биде "во близина' (но не "во") на Стадионот), вклучувајќи ги и приходите од не-фудбал коцкање (на пример, приходите од слот машини се наоѓа во или физички прикачен на некој МАК Стадион), сите приходи всушност примени или да биде примен од страна на Клуб или Клуб Affiliate (или МАК или какви било МАК поврзани со субјектот) во текот на сезоната," според СВА.Неодамна, лигата пресели поблиску до дозволувајќи им на на-сајт sportsbooks со дозволи обложување тргнува во својата стадиони.Сепак, оние места нема да се донесе wagers на спортски настани.Додека тоа е NFLPA дека е pitching новиот предлог, некои од лигата најголемите ѕвезди не се во корист на спогодба, иако нивната одбивност не е поврзана со спортско обложување.Наместо тоа, нов СВА терени играчи на прифаќање на пониска плата групи со продажба точка да биде повисока минимална плата.Ѕвезди како што Арон Роџерс, Ричард Шерман и Џ коцкање може да се опише како. Вати имаат lashed против плата шема.Некои играчи се поддржува предлогот поради зголемена поделба на приходите и порелаксирана политика на дрога тестирање.Играчи имаат до 12 Март да го дадат својот глас. коцкање случај во филипини.