на еден час испорака слот

како да се среќни во коцкање

Zynga е првиот квартален приход во извештајот од социјалните игри инвеститорот отиде јавноста, во декември видов Q4 вкупно приходи $311.2 m, а 59% се судрат во текот на истиот период во 2010 година. Онлајн игра приходи изнесува $283.9 m (+51% од 2010 година), додека рекламирање донесе во $27.3 m (+230%) на еден час испорака слот. Zynga наслови Farmville, Мафијата Војни и Покер изнесува 78% од приходите.И покрај розова броеви, трошоците поврзани со ИПО (вклучувајќи $510m во парк-врз основа на надоместокот што се издава на работниците) резултираше во $435m нето загуба за квартал.За целосна 2011 година, Zynga е приходи беа до 91% до $1.14 б.Игри се пресметува за лавовски дел ($1.07 б, +85%), додека од рекламите беше до 226% до $74.5 м.Гледајќи напред, Zynga е предвидување на втората половина на 2012 година ќе расте побрзо од првата половина.Во потрага поблиску, Zynga е секојдневно активни корисници се зголеми на 13% да 54m, додека месечно активни корисници се зголеми 23% да 240m.Месечна единствен корисник статистика зголеми на 38% до 153m.Месечна уникатен обврзници, далеку повеќе од суштинско значење запишам во приходите услови, се зголеми на 13% до 2.6 m.Бројот на плаќање на корисниците беше 12.2 m, околу 5% од вкупниот број.Играчот на конверзија беше 1.9%, за разлика од 1.7% во Q3 dhmi слот uygulama talimat. Zynga во сопственост на топ-пет друштвени игри шема, во која беа вклучени на компанијата најновите порака, Castleville како да се одржи на покер лице.

Zynga е мобилен нудење на врвот 15 милиони во секојдневно активни корисници, пет пати се зголеми од година во година и добивка од 2m само во текот на изминатиот месец како да се среќни во коцкање. Zynga го објави пет нови мобилни игри во Q4, и три Zynga наслови – Сон Зоолошката градина, се Зборовите Со Пријатели и Покер – сместени во првите 10 iOS игри за квартал.На конференциски повик со инвеститори, Zynga COO Јован Schappert рече компанијата гледа мобилниот како "голема можност ... како уреди стане помоќен, ова е уште еден платно да расте." Schappert, исто така, рече напредок беше направен на Проектот Z, на самостоен социјална мрежа Zynga се надева дека ќе помогне да ја намали својата зависност од Facebook.Проектот Z моментално е во затворена бета тестирање со нема датум на издавање закажано.Проектот Z може да биде само платформа за да им се помогне на Zynga е желба да се прошири во реално пари онлајн коцкање.Според Schappert: "мислам дека тоа е всушност многу интересна можност, бидејќи ние сме во уникатна позиција.Имаме најголем светски онлајн покер игра и повеќето социјални онлајн покер игра ние сме се работи за четири години.Имавме рекордни резултати од последниот квартал.И тоа е еден од првите шест игри на Facebook.Па мислам дека ние сме во многу добра позиција и тоа е категорија која е интересна за нас." Компанијата веќе започна Zynga Бинго, на првиот натпревар, за да не падне под нејзините нови Zynga Казино чадор.Во други Zynga вести, компанијата потпиша договор со toymakers Hasbro да се развие играчки и игри врз основа на Zynga наслови.Со оглед Zynga извршен ДИРЕКТОР Марк Pincus' наводно proclivity за удвојување на она што исчезна пред, ние сме очекуваат куп на ре-tooled ГИ Joes со буквата Z украсена низ своите градите.Веројатно причината зошто тие не го потпишат договор со Мател, затоа што Барби е доволно средства би се донел дека писмо целосно illegible.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre.