постои казино во портланд орегон

казино блиску до браната hoover

Sarkis Izmirlian и неговата група на финансиски инвеститори се фрли во $3.5 милијарди евра за да се развие Baha Март Casino Resort во Бахамите и првично се очекува casino resort да биде отворена во декември 2014 година постои казино во портланд орегон.

Мега казино одморалиште се очекува да играат витална улога во генерирањето на илјадници можности за вработување и директно и индиректно, давање на локалната економија е многу потребен поттик и генерирање на значителен износ на даночните приходи за владата.На Baha Март казино одморалиште се соочува со бројни предизвици на патот и треба да бидат отворени.Економско влијание извештај од последните 18 месеци неодамна беше објавен, со што се потенцира фактот дека владата има изгубено колку што е $315 милиони евра во приходи се должи на доцнење во отворањето на казино.Студијата проценува дека одморалиште изгубија околу 800,000 запре текот на посетители во текот на овој период, каде што секој посетител ќе имаат поминато во просек од $576 секој ден.Владата изгуби надвор од $16 милиони евра во бизнис лиценцирање такси; $30 милиони евра во казино данок добивки; $25 милиони во печат пренос такси со стапка од 10 проценти; $13 милиони евра во заминување данок; $33 милиони евра во Националното Осигурување Одбор придонеси; $81 милиони евра во вработување и вредност даноци и $114 милиони евра во увозни давачки.Студијата, исто така, изјави дека владата го изгуби $48 милиони евра во владата комунални плаќања; $451 милиони евра во платите за директна и индиректна вработени и $1.9 милиони евра во бруто-домашниот производ (БДП).Една од главните причини за доцнењето се должи на фактот дека инвеститорот Sarkis Izmirlian поднесе барање за поглавје 11 за стечај во јуни 2015 година во Делавер суд.Бахамите се спротивставуваа на овој потег во кој се наведува дека го навредува земјата суверенитет и побарале од Врховниот Суд да се одржи на имот во ликвидација.Владата го продолжи своето пребарување да најдете финансиски backer да го заврши проектот, но досега ништо не е потврдено.Поранешниот Обвинител и Слободно Национално Движење Сенаторот Карл Bethel е мошне критичен на Премиерот Пери Кристи и неговата администрација во однос на начинот на кој тие располагале со Baha Март казино комплекс постои казино во pueblo колорадо. Bethel има обвинети Кристи на фаворизираат на Кинески како Извоз-Увоз (EXIM) Банка на Кина е обезбедени од доверителот за да се впуштат и Кина Изградба Америка (ЦЦА) Бахамите е општ изведувачот за одморалиште казино блиску до хофман имот ил. Bethel изјави дека треба да неговата партија победи на следните избори, тој ќе побара од комисијата да започне целосна истрага за ова прашање.Во соопштението, Bethel рече: "јас препорачува дека FNM треба, откако ќе се вратите во канцеларија, имате целосна Комисија на Истражување во овој дебакл.Мислам дека, како што знаете од сега, на проценува економски (загуби) за оваа земја се срам, туку да се тргнат настрана проектот бројки и бројки, трошоците во човечки капитал и очекувањата загуби е еднаков вознемирувачки за оваа земја." Премиерот Кристи се вели во јули 2016 дека неговата влада беше блиску до финализирање можно купувачот за Baha Март casino resort и преговорите беа во моментов се одвива. казино блиску до браната hoover.