дали 0 плаќаат повеќе за рулет

хард рок казино холивудски клубови

Нето добивката на Малезија кооперација Genting Малезија BHD се собираа да MYR191.1 милиони денари (US$46.5 милиони денари), во третиот квартал од 2017, влече надолу по големите оштетувања плус повисоки трошоци и финансиски трошоци.Во откривање на Бурса Малезија во четвртокот, казино/плантажа кооперација објави дека нето добивката паднал 67 проценти од MYR 574 милиони денари ($139.37 милиони евра) во истиот период минатата година.Приходи, од друга страна, се зголеми 7.7% да MYR5.04 милијарди долари (1.23 милијарди евра) од MYR4.68 милијарди долари (1.14 милијарди долари) пред една година дали 0 плаќаат повеќе за рулет.
"На Малезија одмор и угостителството бизнис пријавени пониски приходи во третата четвртина 2017 и покрај зголемениот обем на деловни потпомогнати од страна на отворање на нови атракции и објекти под Genting Интегрирани Туризам План (GITP).Ова е првенствено поради пониските задржете процент во средината на премиум играчи бизнис сегмент," компанијата, рече.Приходи од Одморалишта Светот Genting (RWG), се намали како резултат на пониските задржете процент од средината на премиум сегмент.Прилагодени EBITDA падна 25 проценти на MYR437.9 милиони ($106.3 милиони евра) во јули до септември 2017 период, во споредба со минатата година MYR482.7 милиони ($117.2 милиони денари).Бројот на RWG посетители се зголеми за 25 проценти за да 6.4 милиони долари во однос на истиот период минатата година документарен казино на вистинска приказна. Genting Сингапур, од друга страна, имаше стабилна третиот квартал приходи која е "поддржано од посилни VIP и премиум маса бизнис јачина на звук." Тоа, исто така, објави зголемување на неговата не-игри сегмент.Пред оданочување surged 42.4% на MYR1.02 милијарди долари (247.66 милиони денари).Прилагодени EBITDA во Велика Британија операции се зголеми за 28% од година на година, за да MYR53.8 милиони ($13.06 милиони евра), додека во комбинација заработка од сад и Бахамите се зголеми 181.1 проценти од година на година, за да MYR59.6 милиони долари (US$14.47 милиони денари).Аналитичарите беа поделени во однос на тоа како да го цениме Genting BHD финансиски извештај.За Јапонски кредит-долг watcher Номура, Genting е третиот квартал резултати "беа мис со прилагоди EBITDA надолу 19 проценти од четврт-на-населба и Малезија-прилагоден EBITDA маргина од околу 25 проценти." Од друга страна, CIMB надгради својата препорака од "Држи" на "Додај" Genting BHD акции хард рок казино холивуд казино. "Genting е 9MFY17 главниот приход на RM1.3 милијарди дојде во согласност со нашите очекувања, но под консензус, што претставува 64% и 60% од соодветните полно работно година проценки," CIMB Истражувачки аналитичар Kristine Вонг рече.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre хард рок казино холивудски клубови.