државен удар де покер du quinte

слободни слотови велика британија не преземете

DraftKings (NASDAQ:DKNG) е обично на примање на крајот на heaping количини на пофалби од Вол Стрит.Но, не сите аналитичари по име се премногу ентузијастички.На пример, УБС аналитичарот Ерик Sheridan поведе и покривање на дневните фантазија спорт (DFS) услуги и sportsbook оператор денес со млака "неутрални" рејтинг и целна цена од $52 државен удар де покер du quinte. Тоа подразбира главата на само 7.39 проценти од понеделникот е во близина слободни слотови тројно среќа змеј.
Sheridan е млака поглед на DraftKings акции не е мерење на името денес.Во пладне тргување, тоа е повисоко од околу 0.80 проценти, проширување на работи кои е виделе капи на 12.40 проценти во текот на изминатата недела.На УБС аналитичар е охрабрена од она што тој го нарекува на "отворено поле напред" за DraftKings.Но, тој додава ризик-награда за акции е решителна војна помеѓу само како голема НАС спортски обложување на пазарот може да расте и да пенлив капитал множители.Акциите трговија на 40.55 x продажба со цена)-за-книга односот на 9.43 x, според Morningstar податоци слободни слотови велика британија без депозит. Sheridan изгледите на DraftKings е далеку од мечешки.Својата оценка за состојбата не е еквивалент на "продаде" и неговата цена проекција подразбира главата, иако е скромен, од сегашните нивоа.Донесена во вакуум, аналитичарот е нов покриеност на овој сакана игри име е едноставно просек или млака.Сепак, УБС повик се издвојува во споредба со некои други неодамнешни аналитичар дијалог на DraftKings.На пример, Пајпер Sandler започна со покривање на акциите минатата недела со "надмине" рејтинг и $58 целна цена.Некои аналитичари претходно означени акции со предвидувања во $70-тите години.Но, тоа торта беше донесена минатата недела од страна на Јамка Капитал, кој го издал $100 повик на DraftKings акции слободни слотови велика британија не преземете. Sheridan не е сам во својата млака проценка на sportsbook оператор.Девет аналитичари стапка на тоа "неутрална", или нешто по тие линии.Сепак, на 15 други аналитичари покривање на сите акции одделение тоа еквивалент на "купи" или "силна купи", и консензус цена прогноза е $60.45, и над УБС повик на $52 вистинска слот машина iphone стан. Вол Стрит е широко нахакан на DraftKings, со многу аналитичари подготвени да се превиди високото клиент стекнување на трошоците и недостиг на блиска рок профитабилност.Тие го прават тоа во полза на растот на НАС спортски wagering, со проценките се различни во однос на тоа колку е голема што на пазарот ќе биде тука кога ќе достигне зрелост и процент на индустријата DraftKings ќе тврдење.Во долниот крај, некои аналитичари предвидуваат спортски обложување во НАС ќе се издува од $15 милијарди $20 милијарди евра од $3 милијарди долари минатата година.Други нудат повеќе амбициозни проекции кои се двојно или тројно крајот на тој опсег.Пајпер Sandler вели НАС спортско обложување треба да достигне $18 милијарди долари и да ги со стап да $40 милијарди долари.Истражувачка фирма укажува дека DraftKings има предност поради тоа што може да се конвертира многу од своите четири милиони DFS играчи во спортски wagering и/или онлајн казино клиенти. вистинска слот машина за домашна употреба.