казино на индискиот резервација во близина на мене

она што коцкање значи во шпански

Парите е крвта на економијата.Ако крвта е отруен, па е економијата, без разлика колку добро компанијата не крајна линија или како голема неговите перспективи се.Ова е причината зошто, пред фокусирање на конкретна компанија, тоа е обично добра идеја да се направи проценка на монетарната средина, кој функционира во рамките.

Betsson е добар водење на пример, една компанија го прави најдобро што може да даде out-of-kilter монетарна средина.Од 2015 година, тој беше жртва на еквивалент на монетарната и регулаторни sepsis, од кои и двете се целосно надвор од неговата контрола.Само работа на секоја компанија е едноставно да се направи повеќе пари отколку пред тоа.Ова, Betsson успеа во тоа со приходи до 27% од 2015 година, но неговите акции има сепак cratered над 50% од врвот на таа година.Ако сте што повеќе пари, но вашите акции држи паѓа, нешто не е во ред со системот во кој што се работи.Во Betsson е случај, што има направено акции во од 2015 година е регулаторни конзервативизмот, стратешка одлука за нејзин дел, и неповолни девизниот курс, во текот на која има нула контрола.Усвојување на конзервативен став на регулаторната пред навистина не може да се faulted.Тоа е долгорочна стратешка одлука дека луѓето на врвот треба да се направи, период.Акционерите може да се фрли одговара за пазарот одземање но излегување пазари знаејќи дека ова ќе боли акционерите краток рок понекогаш е потребно потег што се надевам дека плаќа исклучување на крајот со намалување на иднината на нестабилноста.Ако тоа дали на крајот тоа се вика претпазливо храброст.Ако тоа не се, тоа се вика кукавичлак во минатото.Тоа е само начинот на кој светот се врти.Она што навистина се убиени Betsson од 2015 година беше шест-месечен период, во 2016 година казино на индискиот резервација во близина на мене. Betsson беше доаѓаат надвор од задната страна на многу оптимистички раст очекувања и брзо самопочит дека балон со надолна ревизија на водење поради излегување од неколку ризични Европските пазари, влошување на страна се намалува во шведската Krona.Но јасно на сите дека надвор и само погледнете во неговата приходи извештаи во текот на годините и тие се навистина ништо да плаче над.Тие се всушност прилично добар, предизвици смета.Од крајот на 2015 година кога акции на врвот, приходи се уште е до 27%.Бруто добивка изнесува 29%.Цела поплава на важните параметри, како што се активни клиенти, депозити и други игри основи се зголемува здрава и покрај успеси.Дури и во најлош случај квартал од 2015 catalyzed од надолните ревизии за sportsbook меѓу другото, sportsbook приходи сепак отиде со 9%, во својата Armageddon квартал, од SEK276M да SEK300M.Се разбира, имаше компанијата не преголеми очекувања, ние не би виделе како силен пораст во 2015 година како ние го сторивме, и следствено на 2016 година се фрлам не би биле како екстремна или.Блиска слика, monetarily зборува за Betsson, се појавува нешто слично негативни.Шведската Krona е паднат околу 8% наспроти Еврото од 2015 година и има долг пат да одат казино на меѓудржавни 80 во ајова. 33% од Betsson е пазари се Западна европа.Вистинска неволја за шведски Krona изгледа се уште се напред, само гледајќи на суровини и инфлацијата броеви.Бидејќи глобалната Голема Инфлација од 2008 година, која дојде како одговор на Големата Рецесија, на Krona понудата е со 89% и Еврото понудата е само до 46%.Па пад на Krona од 8% се никаде во близина доволно за да се вратите на паритет преку снабдување од 2008 година она што коцкање сајтови се legit.
На Krona има многу повеќе да падне, и на Еврото може да биде за да се скок високо уште на грбот на крајот на Европската Централна Банка обврзница купување на програма во декември.Се очекуваат понатамошни девизен курс-обвини намалува надвор од Betsson, кои ќе служат како headwinds за остатокот од оваа деценија.Колку од влијание имаат девизниот курс флуктуации всушност ги имаше иако толку далеку?Добро, ќе можат да дадат понуда извештаи директно или се погледне подлабоко.Проблем е, девизниот курс флуктуации помеѓу Еврото и Krona изнесува негативно влијание на SEK 31.4 М последниот квартал, што не е многу, но тоа е само она што е пријавено како девизен курс загуби директно.Директни девизен курс загуби се пресметува во крајна линија ниво, но девизен курс загуби преведе, исто така, да се зголеми цената на стоката во локалната валута и зголемување на административните трошоци, како и, која сите јадат во крајна линија, но не се пријавени како девизен курс загуби по себе.Комбинирајте го ова со пазарот излегува и големи очекувања, што се должи на вашата репутација како генерално добра и здрава компанија и ќе заврши со колапс на цена на акција.Добрата вест е што голем дел од падот, иако можеби не сите, се појавува зад нас и Betsson уште изгледа како фундаментално здрава компанија, расте и покрај предизвиците со кои се надвор од нејзиниот круг на влијание.Има уште е ништо лошо со Betsson на фундаментално ниво, Тоа е во пораст, и покрај уривање во цена на акција, што го прави многу интересна долгорочни портфолио ги собереш.Долг не е сериозен проблем за тоа и како Скандинавската компанија сè уште се користи од кои не се дел од Еврозоната и затоа не се предмет на сите craziness која допрва треба да се одвиваат во тој хаотичен хаос.За оние кои се држи до тоа, бидејќи 2015 година, сега не е време да capitulate, и за оние кои се уште не ги поседува, а 56% проценти ќе се намали за компанија која е се уште расте изгледа како добар попуст да се добие во.Генерално, 4% плус дивиденда стапка и стрмни попуст на претходните издигнувања, постоечката надвор од Еврозоната и Brexit лудило и се уште расте во нејзиниот врв линија и покрај толку многу надворешни предизвици го прави огромна долгорочни задржете.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre она што коцкање значи во шпански.