разликата помеѓу инвестициите и коцкање споредба табелата

бис казино еверет забава распоред

Меѓународни букмејкер Вилијам Хил најави продажба на своите Австралиски бизнис на другите Австралиската букмејкер CrownBet, во Една$313.7 милиони евра (£175.9 m) договор, кој се завршува Ќе Хилс вклучување во Австралиската обложување на пазарот.Вилијам Хил влегле Австралиската на пазарот во 2013 година, согласувајќи се на г 459m договор за да се здобијат со Австралиската бизнис интереси на Sportingbet.Бизнис функционира телефон, интернет и мобилни обложување со околу 284,000 клиенти во текот на Австралискиот пазар.Во 2017 приходи од Австралиската сегмент на бизнис составена околу 7% од Вилијам Хил на вкупните приходи.Меѓутоа, бидејќи тогаш работите не се качил на план за компанијата, кулминирајќи во Вилијам Хил одлука да се прифати £238m оштетување полнење на вредноста на својот Австралиски бизнис, кој го виде букмејкер принуден да го пријави пред оданочување губење на г 75m за 2017.Во својата 2017 финансиски резултати, компанијата призна дека е "разгледување на идните планови за бизнис, во моментов со оглед на двете органски и неоргански опции." Потег кој произлегува од предложените воведување на 15% точка на данок на потрошувачка, воведен од страна на многу Австралиски држави, потег што ќе има негативно повредени својот профит.Тоа сега изгледа како, иако ова беше слама кои се скрши на камила е назад за Вил Хил, кои потенцијално би можеле да reinvest на пари во потенцијално новите НАС спортски обложувања пазар, пазар во кои тие биле претходно вклучени во OpenBet спортски обложувања бизнис пред неговата продажба на NYX Игри Група.Алтернативно, тие може да се погледне кон зајакнување на нивните постоечки велика БРИТАНИЈА операции, поради консолидација страна на неговиот најблизок ривал Ladbrokes Корали и особено да се подготват за било финансиските последици кои произлегуваат од велика БРИТАНИЈА Влади Триенале Преглед разликата помеѓу инвестициите и коцкање споредба табелата. CrownBet себе имаат само неодамна беше купена од страна на Ѕвездите Група, со покер и обложување гигант склучување на $117.7 м договор за набавка на 62% мнозинство сопственички интерес во Австралија спортски обложувања оператор од тековната CrownBet извршен ДИРЕКТОР, Матеј Tripp.Во изјава објаснувајќи ја одлуката на Вилијам Хил извршен ДИРЕКТОР Филип Bowcock рече дека "На располагање следните стратешки преглед на Бизнис, започна во јануари по нејзината профитабилност дојде под зголемен притисок поради неодамнешните кредитна обложување забрана и веројатно воведување на Точка на данок на Потрошувачка.На располагање ќе им овозможи на Вилијам Хил да се фокусира на тоа продолжува да расте нашата велика БРИТАНИЈА Онлајн и НИ бизниси." разликата помеѓу инвестициите и коцкање ppt.