Kaboo казино без депозит бонус

мериленд во живо казино отворен денес

Велика БРИТАНИЈА училиштата треба да се вклучат коцкање во нивните наставни програми колку што тие се образуваат студентите на реалноста на секс, алкохол и дрога, според една нова студија.Минатата недела, независни образовни добротворна Демонстрации објави резултатите од двегодишното пилот образование програма наменета да им даде на студентите на алатки тие треба да се препознаат ризиците на коцкање, како и учејќи ги како да се спротивстави на некои повеќе упорни дојде-ons на коцкање маркетинг.Програмата, која беше спонзорирана од страна на индустријата финансиран GambleAware добротворна организација, вклучени 650 14-годишни ученици во четири училишта во 2016 година kaboo казино без депозит бонус. Програмата се опфатени голем број на 'ризично однесување,' вклучително и коцкање.Намерата беше да се охрабрат учениците да "тежат ризик, да се идентификува манипулативни однесување, управување со импулси и да им помогне на другите" кои доживеале проблеми велејќи: 'кога.' Една година по програмата, Демонстрации тврдат дека се забележани нето пад од 7% во бројот на ученици кои copped да играат карти за пари во претходната година наспроти споредба група.Имаше, исто така, нето 3% пад во бројот на "на ризик' на студентите кои се запишуваат ангажирање во четири или повеќе видови на коцкање активности во текот на истиот период.Имаше повеќе статистички значајни промени во знаењата на тоа како да им помогне на другите кои страдаат од коцкање проблеми, со учество на студентите постигна 20% повисоки од оние во споредба училишта.Исто така, беше нето-18% добивка во учеството на студентите знаат каде да одат за да разговараат за коцкање проблеми.Учеството на студентите постигна 11% подобра отколку во споредба училишта во нивното разбирање на концептот на одложена награда, која несомнено ќе ја воодушеви девојки во класата ако момчињата можат да екстраполираме овие научени лекции на други облици на ризично однесување.Со користење на лажни коцкање реклама, студентите беа запрашани да идентификуваат и да анализираат убедлив техники се вработени, и како тие може да влијаат врз процесот на донесување одлуки.На крајот на програмата, учество на студентите постигна 10% повисок во споредба група во однос на признавањето на техники кои се користат од страна на коцкање индустрија да се убедат луѓето да се коцка.Демонстрации се надева дека ќе успее да ја убеди владата да се вклучат коцкање во лични, социјални, здравствени и економија (PSHE) образовна програма, која владата во моментов е во разгледување.Вреди да се напомене дека овој сајт е основач е застапување за коцкање образование во училиштата, за речиси една деценија, врз основа на единствената просторија која forewarned е forearmed, и дека незнаењето корист никој.И со што, на одморите е завршена.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre kaak op слот wat те doen.