како ќе се изрече покер

казино во кларк pampanga работа и вработување

Владата на Бахамите конечно се затвори продажба на $4.2 б Baha Март casino resort, иако под многу поволни услови за Хонг Конг купувачот.Кон крајот на минатата година, Chow Таи Fook Претпријатија (CTFE) беше именуван како купувач на недовршениот Baha Март одморалиште од Кинески банкари кои се претпоставува контрола на имот по Глава 11 стечај поднесување на неговата оригинална инвеститорот, Sarkis Izmirlian е Baha Март Ltd.Но CTFE подоцна објави дека договорот нема да биде конечна, додека на имотот главниот изведувач заврши градежните работи на проектот, што доведува до завива на протест од Izmirlian, кој се користи неизвесноста да се повтори својата понуда да reacquire Baha Март и ја завршиме работата почна.Дека бродот има сега и официјално пловеа по недела е објавувањето на потпишувањето на Шефовите на Договор помеѓу CTFE и Bahamian владата.Договорот, кој беше потпишан на 25 април, го формализира порано продажба договор и укажува на секоја од странките барања за да се обезбеди одморалиште се остварува своите економски цели.За почеток, CTFE ќе плаќаат годишна такса од $100k на 1,000 квадратни метри на казино подот простор, како и минимален данок од $4.3 m, на првиот $20 милиони на годишно игри приходи, плус 10% од игри на приходи над $20 милиони како ќе се изрече покер. CTFE нема да биде одговорен за $10.75 m одложени казино даноци што произлегуваат од Baha Март Ltd е отворена постапка за ликвидација. CTFE, исто така, беше увери дека нема нови казино лиценца ќе биде доделена на двете Нови Промисла или Рајот Островот во следните 20 години.Во однос на казино такси и даноци, CTFE ќе бидат третирани на услови еднакви на оние што се применуваат постојните казина на Нови Промисла или Рајот Островот. CTFE ќе биде доделена и до 300 дозволи за работа за не-Bahamians во високи менаџерски позиции или за работниците со уникатен техничка експертиза.Оваа распределба ќе падне до 200 дозволи по 18 месеци.Во замена, CTFE ќе бидат потребни за да се одржува минимум 5,500-силна локална работна сила откако сите фази на имотот се функционирање.Договорот гарантира CTFE ослободување од данок на додадена вредност (ДДВ) преку 31 декември 2019, плус 10-годишна ослободување од реалниот на данокот на имот по отворањето датум на секоја фаза на развој.Владата исто така се согласи да анте до $4 милиони годишно за наредните осум години да им помогне на пазарот Baha Март меѓународни туристи како ќе се изрече ilani казино. Baha Март имаше свечено отворање на 21 април, но имотот нема да се започне прифаќање на плаќање на гости до Мај 29 казино во клејтон ново мексико. Првата од трите планирани хотели во моментов е чека гостин на пристигнување, заедно со имотот конвенција центар, голф и казино.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre казино во кларк pampanga работа и вработување.