хард рок казино seminole начин

кога го прави сан мануел казино се отвори

■ Од 2010 година, стапката на невработеност била отфрлање.Невработените го оценувате беше 14 проценти во 2010 година во периодот на Големата Рецесија, но тоа падна толку ниско, како за 4,1 проценти во 2019 хард рок казино seminole начин.

■ Област на загриженост дека си уште нема резолуција: меѓународно патување. "По болка помина толку многу овие изминатите 16 месеци — и огромна напредок во 2021 — не можам да се сетам на повеќе нема да се оштети сценарио за нас како заедница.Калифорнија оваа недела спроведуваше политика слична на MGM е за состојба на работниците и здравствените работници.И во Сан Франциско, некои барови почнаа или се планира да се бараат заштитници за да се обезбеди доказ од вакцина или последниве негативни COVID-19 тест. "На COVID-19 пандемија остави неизбришлив печат на Јужниот дел на Невада туризмот и на пошироката регионална економија," Aguero се вели во извештајот е извршно резиме. ■ Вработување стапки и просечната дневна соба стапки на места plummeted до 2015 година нивоа откако биле изградени по Големата Рецесија хард рок казино seminole тампа. "Во прилог на срцето-wrenching мислев на повеќе болест и смрт, се плашам дека прогресивно повеќе рестриктивни мерки, вклучувајќи и враќање на социјално дистанцирање и капацитет ограничувања, може да биде зад аголот ако продолжиме на овој пат.Ова ќе биде значаен удар на нашата заедница, индустрија и економија." "Нашиот регион е ниска вакцинација стапка е ставање ни назад на патот кон лизгањето болници, непотребни смртни случаи, помалку туристи, и е можно furloughs и отпуштања.Никој од нас не сакаат тоа," Hornbuckle додаде хард рок казино seminole ресторани. Aguero проценува дека пандемија резултираше во $34 милијарди пад на вкупната економска текст кога се размислува за директни, индиректни и индуцирана извори директни посетител трошење, добавувачи и продавачите, и на вработените трошење.Вкупно 125,600 работни места се верува дека е усвоен кога го прави сан мануел казино се отвори. "Никој не гостопримство како Лас Вегас, и нашите COVID-19 одговор е за вториот нема.Ние знаеме казино-хотелите претходно спроведени успешни мерки за ублажување, и како тие се вратите, ние ќе продолжи да биде домаќин на гостите безбедно." MGM Места Меѓународниот е да се бара на вработените да се обезбеди доказ од вакцина или да биде предмет на редовни COVID-19 тестирање, политика која има поддршка од Локалните Кулинарски 226, што претставува некои 24,000 MGM работници во Лас Вегас.Во писмо до вработените, MGM Претседател и извршен ДИРЕКТОР Бил Hornbuckle повторно ги повика работниците да се вакцинираат, и тој звучеше алармот за она што може да се случи ако на регионот COVID-19 состојба продолжува да се влоши кога го прави сан мануел казино повторно отворање.
Кога COVID хит, тоа шут до 14.7%, најголемо во Јужниот дел на Невада е историја.Оваа недела, невработените курс за Јужниот дел на Невада беше пресметана во 9.6 отсто.