готвење треска казино 15 камења

партија покер боно гревот deposito

Вкупно бруто игри принос (GGY) за Британскиот коцкање индустрија се зголеми за 4% да £14.41 bn ($18.27 bn) за годината до крајот на Март 2018, со не-далечински обложување и не-далечински арки тоа да биде само на сектори да го пријави се намалува.Бројките објавени од страна на Коцкање Комисија show remote казино, обложување и бинго GGY отиде до 13% да £5.35 bn, што до 37% од вкупниот GGY.Казино изнесува 55% на далечинскиот коцкање GGY вкупно со г 2.92 bn, додека обложување изнесува 39% со г 2.07 bn.Вкупно GGY за далечинско сектор е зголемен за 26% во текот на две години.Статистиката уште еднаш се потврди важноста на фиксна шансите обложување терминали (FOBTs) за коцкање оператори и тешка битка, тие ќе се соочат кога максимална удели на машини ќе биде намален за £2 во април 2019.Помеѓу април и Март 2017 2018, не-далечински обложување генерирани бруто коцкање принос (GGY) на г 3.25 bn, надолу 4%, и FOBTs изнесува £1.73 bn (53%) од вкупниот буџет.На FOBTs " споделување на не-далечински обложување GGY вкупно е всушност надолу два процентни поени од 55% споделување на претходната година, каде на машини генерирани £1.83 bn GGY.Бројот на обложување продавници во Велика Британија како на 31 Март 2018 беше 8,557, надолу од 8,811 една година порано.Како на 30 септември 2018, имаше 8,406 продавници оперативен.Националната Лотарија бележи GGY се намали на 12% за да £2.98 bn од Март 2016 година до Март 2018, иако тоа се уште сметки за 21% од целокупната GGY за пазарот.Не-далечински аркадна GGY беше £417.98 m, надолу за 0.9%. готвење треска казино 15 камења.