како да се игра покер со пријателите

мисисипи

Велика БРИТАНИЈА високиот суд ќе треба да одлучат дали картичка игра мост е спорт и треба да добијат правна помош.Англиски Мост Унија (ЕБУ), која има 55,000 членови, тврди дека Спортот Англија, државен орган што врши распределба на средства за не-професионален спортски здруженија, има тесна дефиниција за спорт кога се отфрла пријавата во 2014 година да се признае мост како еден.Спорт Англија рече дека за да се квалификува како спорт под нејзините правила, што се вели, дејност мора да имаат некој вид на физички елемент како да се игра покер со пријателите.

"Кога владејачката на она што било спорт во 2011 добротворни организации Дело, во собранието посебно вклучени "ум спорт', во која се наведува дека спортот составен 'активности кои промовираат здравје, вклучувајќи физичка или ментална вештина или напор,'", рече портпаролот на ЕБУ.Додавање на "мост потребни несомнени нивоа на ментална вештина" и дека "се познати здравствени придобивки." "Ние сме болни да им биде кажано дека она што ние го правиме е помалку важно, бидејќи ние не пот доволно," англиски Мост Унија заменик претседателот Иан Payn кажано the Wall Street Journal (paywall).Тоа не е само прашање на гордост.Класификација како спорт се отвора вратата за пари од Спорт Англија, државната агенција дека средствата непрофесионален атлетиката." Кралската Судовите на Правдата не е се бара да правило за тоа дали или не мостот е спорт, туку само за тоа дали Спорт Англија е решението за одбивање на барањето да се признае мост беше заснован врз закон.Ако тоа страни со ЕБУ, кои би можеле да ги принудат Спорт Англија да го ревидира прашањето.ЕБУ рече дека судскиот преглед би можел да го отвори патот за мост и слични спортови да признание дека тие заслужуваат и да имаат можност да учествуваат во Европските и меѓународни натпревари, стекнување на ист однос со оглед на snooker и пикадо, и кои се признати како спорт во ВЕЛИКА британија "Ние ќе тврдат дека спортот не треба да бидат физички да се смета како спорт, како прашање на правото.Се надеваме дека нашиот правен предизвик ќе резултира во Спортот Англија преосмислување својата одлука да не ги признае мост како спорт, кој ќе им помогне на ЕБУ да имаат пристап до основните поддршка, тие треба да продолжи да расте и привлекување на нови играчи", рече Адвокатот Алекс како да се игра покер со чипови. Пиблс.Високиот суд ќе владеењето на прашањето во април 2016 година ip casino resort and spa biloxi. Без оглед на исходот, има уште надеж за мост фанови како организатори на 2020 олимписките Игри во Токио се поканети и шах и мост за да се пријават за вклучување во игри, кои, доколку бидат прифатени, ќе биде прв пат играчите се натпреваруваа во олимписките Игри.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre мисисипи.