игра покер на интернет бесплатно. един amici

за слободен com amigos

Австралија-лиценцирани онлајн обложување фирми се најде засолниште во Викторија, откако државата, наводно, се согласија да се наметне помалку казнени онлајн коцкање точка-на-потрошувачка на данок.Гардијан објави дека Викторија, еден од Австралија двете најголеми држави, има наметнато некој помек обложување данок за онлајн bookmakers.Викторија Државниот Благајник Тим Pallas објави во понеделникот дека онлајн bookies во државата ќе треба да плаќа 8 проценти точка-на-потрошувачка на доход, помал од 15% данок во државите на Јужна и Западна Австралија.Како Западна Австралија, Викторија е точка-на-потрошувачка на данок ќе стапи на сила во јануари, според извештајот.Новиот данок на политиката е, исто така, зависи од законодавството полагање на државниот парламент игра покер на интернет бесплатно. един amici.

Pallas рече Викторија очекува да се соберат околу AUD30 милиони долари (US$22.65 милиони) една година од новиот даночен режим игра покер на интернет со бесплатен кликнете jogos. "Ние сме прави сигурни онлајн обложување компании плаќаат своите целосна споделување на данок во Викторија," Pallas рече, истакнувајќи дека владата има спроведено неколку консултации со индустријата и другите засегнати страни пред да излегува со новиот данок.Анти-коцкање групи се притискање на власта да се наметне 15 проценти данок на онлајн обложување фирми, со средства ќе болници и социјалната помош.Онлајн bookies, од друга страна, flinched на идејата за 15 проценти даночна стапка.Тие тврдеа дека работни места ќе се стави во ризик ако даночната стапка ќе биде висока, бидејќи повеќето онлајн обложување фирми воопшто не заработуваат доволно.Во меѓувреме, локалните коцкање оператор Tabcorp сакаше националната стапка за онлајн коцкање фирми.Викторија трки индустрија функционери изразија загриженост дека овие онлајн игри на фирми или ќе се повлече од државата, заедно со милиони долари на инвестиции, или да ги казни играчи со полошо шансите ако владата се наметна повисока точка-на-потрошувачка на даночната стапка игра покер на интернет. "Не сакаме да се направи било штета на која индустрија," Pallas посочи, како што тој ја бранеше одлуката да се оди напред со 8 проценти стапка.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre за слободен com amigos.