листа на слот машини во mgm grand детроит

возраст на слотови мо apk

Е во тек берзата нестабилноста што сте вртоглавица и збунети?Алал да му е.Вие сте сосема нормално.Имаме долг пат да одат пред оваа е завршена, и најлошото се уште е пред нас.Овие услови го прават тоа многу тешко ако не и невозможно за пасивна инвеститори да го најдете нешто да навивам подалеку и да се игнорира, без активно управување со позицијата на ден-за-ден основа.Она што јас би сакал да се претстави тука е стратегија за користење на само една акции што има купи-и-задржете компонента со жива ограда.Еден дел ќе треба да биде активно успеа до пазарна нестабилност dissipates, која може да трае една година или повеќе.Повеќе конзервативните инвеститори може да се игнорира хеџ компонента.Компанијата ние ќе ги искористиме за оваа стратегија е Лас Вегас Песоци.Овој парк е предностите на двата исклучително сам, и исклучително стабилна компанија.Дека изгледа како внатрешна противречност, но носат со мене (no pun intended).Од техничка гледна точка, LVS е една од најпознатите променливи игри достапни акции.Би можело да се аргументира дека Дин и Галакси имаат поголема нестабилност, и со одредени мерки, тоа е точно.Сепак, ниту една од тие казина падна над 99% за време на 2008 година, со финансиска криза, и LVS има повеќе стабилни основи од било плус дарежлива дивиденда дека не е во опасност да се намали.Пред да се влезе во вистинската стратегија, тука е аргумент.Ако гледаме назад во LVS колапс од 2007 до 2008 година и крос-референца, и со тоа на компанијата актуелната финансиска состојба, ние се најде комплетен disconnect.Обично, кога една компанија паѓа над 99% од врвот до дното, ние зборуваме за сериозна и неизбежна стечај прашања.Целосно своеволен долг товари, ликвидација на целата делови на бизнисот, многу тенок можност за обновување, војна помеѓу капиталот на сопствениците и корпоративни обврзници на носителите преку кои ќе ги добиете преостанатите средства, за тој вид на работа.Видовме ова со Цезар на пример.Ние сме сведоци на тоа со General Electric сега.Видовме тоа со Fannie Меј и Фреди Мек во 2008 година. Ова се примери на близина вкупно колапс каде што 99% пад во акции ќе бидат соодветни.Но, со LVS, погледнете што се случува во 2008 година листа на слот машини во mgm grand детроит.

На компанијата беше во никој сериозна опасност.Тоа беше се намалува, но тоа никогаш не се случува надвор од бизнисот.Тоа е всушност во пораст во многу аспекти.Од 2007 до 2008 година, топ линија приходи се зголеми од 53%, и ова и покрај многу тешки економски услови.Од 2008 до крајот на 2009 година, врвот линија растеше повторно од 4%, што покажа дека растот беше одржан.Точно, оперативни приходи паднаа од $330M во 2007 година до губење на $28.7 М на крајот од 2009 година и нето-загуби за 2009 година беа $540M во споредба со $117M добивка во 2007 година, но кога врвот линија е во пораст, губење на дури половина милијарда е тешко закана за банкрот.Она што беше предизвикува загуби беше главно биланс на состојба оштетување и долг услуга.Оштетување е еден-време пишува-долу и дали од камата расходи за камата станува системски проблем или не, зависи од компанијата долг структура листа на слот машини на среќа орел казино. LVS никогаш не сум имал никакви посериозни структурни долг прашања, иако нејзината од камата расходи за камата беше доста висока во 2009 година. Сега, само затоа што LVS е добар избор за купување и задржете не значи дека тоа нема да пропадне.Очекувам тоа ќе, но од тоа колку многу, не знам.Јас не мислам дека колапсот да биде толку лоша како што беше во 2008 година, но акции веројатно ќе падне значително од тука.Сепак, ако и кога тие не, тие на крајот ќе се искачи назад до местото каде што тие се сега, бидејќи компанијата е фундаментално здрава и јас не гледам дека се менува.Ако тоа може да преживее 2008 година, без какви било егзистенцијалниот опасност, тоа може да преживее што е напред.Ако не е пред колапс, како што би требало да се купи?Ова е комбинирана стратегија на скалирање и хеџинг со става.Оние кои не се тргуваат опции може да го ограничи стратегија на едноставно скалирање во, на претпоставката дека дивиденди нема да се намали, или ако тие се, дека тие нема да се намали значително.Ако не мисли дека тоа е случај, тогаш не го следат овој метод.Само имајте на ум LVS не е во General Electric-тип на ситуација каде што гигант се дави во стотици милијарди во долг и чува номинална дивиденда само за доброто на велејќи дека тоа се плаќа дивиденди. LVS има помалку од $10B во заемите на својот биланс на состојба и тоа е исплата на дивиденди од 2008 година кога приоритетни акции дивидендите за првпат беа наведени на својата билансот на успех.Ако 2008-2009 не запре дивидендата или дури и ги намали, следниот колапс веројатно нема да ја наруши распределби на акционери или.Па да речеме дека сакате да се изгради $50,000 позиција во LVS во текот на следната година.Тековниот принос е 5.5%.Да претпоставиме следната пад навистина чекани акции и ние хит на ниско ниво од $15 од ова време следната година.Јас не сум предвидуваат дека, туку само го користи како илустрација на тоа каде долгорочна стратегија како ова би можело да доведе под претпоставка дека постојано дивиденди и дивиденда реинвестирање.Па ние имаме малку повеќе од 4.000 долари месечно за скалирање во.Ако ние се постигне ниско ниво од $15 до ноември на 2019, кои ќе бидат просечна пазарна цена на $34 ако купите на сосови во 4.000 долари месечно за еден просечен принос од околу 9%, апсат од 8.8% водејќи сметка дивиденда реинвестирање на патот од 1 година.Што би се надолу номинално за 16% во падови, но дури и ако LVS остана во своите падови и за уште 2 години, што би се назад на скрши, дури и до крајот на 2020 година и собирање на приход од таму.Ако акции отиде малку пониска, велат $10, тогаш тоа ќе потрае уште една година до 18 месеци за да се опорави, да не е премногу голема зделка, ако не сте се пензионира imminently возраст на боговите казино. By за тоа време падот треба да биде завршена и ќе имате еден куп на LVS акции на 9% или повеќе просек дивиденда заклучени во.Ова е конзервативен пристап и би требало да потрае околу 2 до 2,5 години за да се материјализира, но сите што треба да направите е поделете ја вашата саканата позиција со 12 и ги додавање на секој месец, како и цената држи паѓа.Се разбира, ако LVS bottoms рано или веќе дно (малку веројатно, но ништо не е можно) можете само да седат на вашите добивки и се соберат дивиденди без додавање на ништо и се движи кон следниот инвестиции идеја.Ако сакате да се заштитат со опции, потоа може да се следи стратегија погоре и додадете стави опција жива ограда како што следува.Велат дека ќе имаат $50,000 повторно.Можете да обем во текот на 12 месеци со $45,000 на тој капитал во ист начин.Само да ги купите еднаш месечно на силна надолу ден секој месец за следната година.Со останатите $5,000 во капиталот, може да се купи става случува надвор да јануари 2020 година силна до денови на штрајк во близина на цената на каде акции беа во своите падови на денот на кои до ден.Ајде вчера, ноември 26, како пример. LVS заврши на ден до 7.3%, во опсег помеѓу $51.92 и $54.67 возраст на слотови мо apk. Следниот ден на отворено, ќе почнете да скалирање со вашиот прв tranche и исто така да купите $2,500 во вредност од јануари 2020 $52 става, околу падови на претходниот ден.Кој ќе го заштити вашето недостатоци за кои tranche.Ако акциите не се оди назад до 50 долари потоа ќе ги задржи вашите добивки, но изгуби капитал ќе се огради со за миење или податлив номинална загуба, и се движи кон следниот трговија.Ако тие одат назад до 50 долари, ќе ја затворите става кога сте recouped вашите загуби на првиот tranche и купи уште tranche на акции со право откако ќе го продаде става.На следната силна до ден, да се купи уште еден $2,500 или па на штрајк околу падови на кои до ден и го стори истото повторно.Разликата овде ќе си ги заштитат твоите недостатоци како што скалата во, и ако ви се заврши губи $2,500 во стави опција заштита во секое tranche, тогаш тоа значи дека, де факто, дека LVS дно и можете да го одржите вашиот акции и на вашите добивки.На крајот на дивиденди и реинвестирање ќе се надоместат оние хеџинг загуби.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre возраст на боговите бесни 4 слот.