гејминг клуб

гејминг клуб

Додека останатите спортски коцкање светот е gearing за зафатен Лондон 2012 олимписките Игри, Лас Вегас е невообичаено покори и доведуваат до quadrennial спортски спектакл.Што е договорот, ќе прашате?Добро, коцкање главен град на светот – или барем додека Macau презема дека мантија – не дозволувајќи им на своите спортски книги да се стави до обложување линии на олимписките Игри.Очигледно, Вегас спортски книги не се дозволи да се направи wagers на аматерски настани со НАС колеџ спортови се исклучок.Државните закони, која се спроведува од страна на Невада Игри Одбор за Контрола, околу ова прашање може да се проследи наназад до крајот на векот кога конгресот сака да се донесе законот за забрана на колеџ спортски обложување во Невада.Со цел да се постигне компромис, државни функционери предлог за забрана на "другите" форми на аматерски спортски зачувај за НАС колеџ спортови.И бидејќи на олимписките Игри се смета за аматерски спортски натпревар, тогаш тоа потпаѓаат под опсегот на тој закон, така disavowing Вегас можност да се стави своите раце на кои особено cookie тегла.Зборот "аматерски" е, се разбира, дефинирани прилично лабаво во овој случај, особено кога ќе се земе во предвид дека некои од спортистите кои учествуваат во настанот – кошарка, тенис и фудбал главен меѓу нив – доаѓаат од различни профили.Но, некои ќе кажат дека сето тоа е згрчена форма на семантиката и во секој случај, правила се правила.Од друга страна, Вегас спортски книги не се сите дека влијае и не се добива за да се стави линии на олимписките Игри, бидејќи, како историјата покажа, wagering на некој настан како овој е доста слабо.За почеток, и спротивно на спортски стандарди кои настанот сака да се поддржуваат за своите спортисти, на олимписките Игри не е точно paragon на доблест, откако мораше да се справи со бројните скандали кои се расипани својата репутација за толку многу години.Не вреди да се расправаме, нели?И ајде да се соочиме со тоа, ќе му биде тешко притисне да се најде значајни населението во областа, кои можат да имаат дадено интерес и во кој ќе победи на златен медал во стрелаштво или, не дај боже, во ракомет.Но ако имаш што чеша, кој треба да биде изгребани, меѓународно-базирани спортски книги (и земја-базирани и на интернет) понудите да линии за олимписките Игри.Но, навистина, е тоа што сите достоен за тоа, особено кога ќе се земе во предвид дека во однос на планирање, на олимписките Игри крајот само во времето за почетокот на NFL pre-сезона?Зошто да се направи облог на настан што веројатно нема да знае колку неговата играле кога вие само може да се спаси располагање приходи на опрема за МАК сезона?Изборот е лесно за нас, и ние не ќе ја изгубат секоја спиење во текот лишите од Олимписките обложување.Нешто што исто така ни кажува дека Вегас нема да ум дека било.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre гејминг клуб.