е пирамида шема коцкање

неделен дневник

Италија и Португалија се реафирмирајќи нивните намери се да го почитуваат Европските регулиран пазар онлајн покер ликвидност споделување на пактот тие се согласија да трае лето.Во јули минатата година, Франција, Италија, Португалија и Шпанија потпиша прекугранични договор да се овозможи имателите на одобренија и дозволи во нивните регулирани онлајн коцкање пазари за споделување на покер ликвидност.Минатата недела, Ѕвездите Група PokerStars бренд француски и шпански-лиценцирани сајтови започна првата практична реализација на овој пакт.Сепак, коментари од некои италијански политичари и домашни игри оператори – поранешниот загрижени за перење пари, вториот за сајтови како PokerStars учи сите бенефиции – доведе до шпекулации дека Италија беше имаат втор мисли за тоа во чест на нејзината ликвидност на обсе.Загине мислата, според Пјер Паоло Baretta, Италија Потсекретар на Министерството за Економија и министерството за Финансии со одговорност за игри прашања е пирамида шема коцкање.

Baretta изјави италијанскиот игри вести штекер GiocoNews дека "договорот ќе се почитува." Baretta тврди дека "техничка проверка" на ликвидноста споделување механизам се уште се изведуваат, но кога резултатите од овие verifications беа доставени до владата, "ние ќе комуницира нив, а потоа да донесе одлука за тоа." Португалија е Serviço Regulação e Inspeção де Jogos не Turismo де Португалија регулаторно тело има рече малку за својата напредокот во достигнувањето на јули минатата година е договор.Сепак, PokerStars, директор на покер иновации и операции Severin Rasset кажано Pokerfuse дека компанијата е "оптимист за Q2 лансирањето" на португалски (cross-border акција.Во прилог на државите-членки на ЕУ кои го потпиша договорот, играчите од пазари, како и далечното како Чиле и Нов Зеланд имаат пријавено да биде во можност да се приклучат на ликвидност базен со пријавувањето преку PokerStars' шпански-лиценцирани сајт.Сепак, некои играчи веќе се жалат дека приливот на претежно остри меѓународни играчи е правење на игри помалку beatable.Шпанската сајт не е прифаќање на клиенти од другите земји членки на ЕУ, кои се донесени од нивните сопствени регулирани онлајн коцкање режими, а на екстра волумен е сепак помага да се зголеми среќата на оваа прекуграничната експеримент.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre неделен излет образец со временски слотови.