Pokerstars казино мичиген промо код

не савана имаат казино

На Stockbridge-Munsee племе е поднесена тужба во федералниот во средата надевајќи се да го блокира предложениот проширување на Хо-Дел казино во Wittenberg, Висконсин.Племето бара судијата да го блокира проширувањето, тврдејќи дека проектот се прекршува и на постојните договори во место меѓу племиња и државата.Тужбата тврди дека Хо-Дел развој ќе го наруши постојниот договор како што се вклучени одредби за помали казино сајт каде што е помалку од половина од одморалиштето е приходи доаѓа од коцкање.Тој исто така тврди дека земјата не беше ставен во доверба до 1993 година, во директна повреда на сојузниот забрана за коцкање на доверба земјиште купени по 1988 година pokerstars казино мичиген промо код. Stockbridge-Munsee Претседателот Шенон Holsey најави тужба велејќи "Ние не мезе морале да го преземе овој чекор, но не значи да се заштити нашата суверена правото на самоопределување." Изградба веќе почна на сајтот, кој ќе додадете стотици слот машини, маса игри, ресторан и хотел на постојните казино развој кога ќе биде завршен.Северна Ѕвезда casino resort во сопственост на Stockbridge-Munsee Бенд на Mohicans е помалку од 20 милји далеку од Хо-Дел казино, и племето стравувања дека проширувањето ќе ги привлече коцкари далеку, чини племето на околу $22 милиони евра годишно.Тужбата тврди прекршување на договорот со Stockbridge-Munsee племе од Висконсин Гувернерот Скот Вокер, кој бил контактиран од страна на племето кон крајот на 2002 година, пред амандман е направен.Племето тврди дека нивниот договор е повредено од страна на Гувернерот Вокер не успеаја да се запре амандман на Хо-Дел договор.На Бирото за Индијански Работи владејачката претходно утврди дека Хо-Дел племе ставен на земјиште во доверба во 1969 година pokerstars казино лоби не работи.

Висконсин Одделот за Администрација Секретар Скот Neitzel потврди дека 2003 година амандман на постоечкиот договор со Хо-Дел овозможува проширување на казино сајт.На Stockbridge-Munsee тужба да бара од Сојузните власти да ги прекинат градежните додека тужба приходите, или алтернативно им овозможи на племето да ги задржи своите годишни приходи споделување на плаќање на државата.Тоа веќе се закани дека ќе задржи над $1m во плаќањата на државата Висконсин, бидејќи на овој спор.Фото by:Indianz.com pokerstars казино страница не е достапна.