опис на работата на казино дилер

кога не блек џек заболување излезе

Не е лоша вест во цевковод за онлајн коцкари во Швајцарија како на следната недела ќе наводно видите мал народ спроведување ќебе забрана на странски iGaming оператори со цел да ги принудат локални играчи да ја користат само оние сајтови се кандидира од страна на домашните оператори.Претстојното 'црната листа на': Според понеделник извештај од TheLocal.ch, на потег се должи да влезат во сила од понеделник и ќе се трансформира во Швајцарија во еден од Европа најмногу се цврсто контролирани онлајн коцкање јурисдикции.Политиката е, исто така, наводно вклучи Швајцарската Сојузна Игри Одбор објавување на "црната листа" на забранета iGaming домени, но ќе обратно им овозможи на локалните фирми да работат на онлајн казината, за прв пат.Тврдоглави опозицијата: новата политика е, наводно, се спроведува и покрај протестите од оние кои тврдат дека ограничувањето на пристапот до Интернетот претставува сериозна закана за слободата.Овие противници, дури и наводно успеале да соберат некои 50,000 потписи, со цел да се добие на прашање поставени пред електоратот преку 2018 референдум.Проблемот професија: Сепак, TheLocal.ch се изјасниле дека оваа опозиција беше последователно поразен, како 73% од населението на крајот се гласа во корист на новата политика по Швајцарската влада тврди дека строга забрана би било тоа за борба против игри на зависности.Официјални лица имале исто така, тврди дека во времето кога овие проблеми се погодени околу 75,000 луѓе во мали Алпска нација на некои 8.3 милиони жители и заврши чини општество речиси $512 милиони денари секоја година.Домашните сон: На вести домен се изјасниле дека новиот закон ќе им овозможи на коцкари во Швајцарија за да облог на сајтови кои се одобрени од страна на Швајцарската Федерална Игри Одбор додека државата е да се соберат даночните приходи кои тоа е да се користи за да финансира спектар на анти-зависност програми.Оваа нова конфигурација е наводно наместен да биде благодет за нацијата 21 лиценцирани земјиште базирани на казина, како и тие сега ќе се надеваат да се соберат некои од околу $284 милиони што локалните aficionados на годишно ниво се трошат со странски iGaming домени. опис на работата на казино дилер.