националниот совет за проблемот коцкање (ncpg)

21 prive казино 25 слободен врти

Blake Sartini гледа голема можност на северниот крај на Лас Вегас Лента.Голема, како и во височина.Еден илјади денари, сто и четириесет и девет метри височина, за да биде точно.Државата Игри Одбор за Контрола на среда препорачува одобрување на Sartini компанијата е стекнување на Американската Казино и Забава Својства, која ги вклучува Stratosphere за $850 милиони евра.Златна Забава, операторот на PT е Паб таверна синџир во Невада, компанијата за која Sartini е претседател и извршен ДИРЕКТОР, во јуни објави планови за да се здобијат со ACEP, кои, исто така, го контролира две Аризона Чарли својства во Лас Вегас и Водолија во Laughlin.По одбор е едногласна согласност на својата препорака на една средба во Carson Град, Златен следната ќе оди на Невада Игри Комисија за финалното разгледување на Октомври. Компанијата претставници очекуваме договорот да се затвори Октомври.
Членови на одборот се сомневаат Sartini и други Златна директори за околу два часа.Регулатори, покажува дека тие беа загрижени за друштвото може да се обидува да расте премногу брзо, истакнувајќи дека големината е tripling со една трансакција националниот совет за проблемот коцкање (ncpg). Sartini рече дека тој се чувствува имаше доволно согласност заштитни мерки во место и дека својства ќе се одржува под успешно раководење како што се сега, со додадена корист на крстот-маркетинг со Златен интересите во Мериленд и Монтана 21 prive казино 40 слободен врти. "Јас го видите тоа како расте семејството, со успешна организација," Sartini рече. "На ACEP својства имаат добри лидерски и ние сме преземање на добри луѓе во добра култура.Нашиот предизвик е да се интегрираат овие две компании во заедничка култура, која започнува со мене." Член на одборот Шон Рид рече Sartini е досие во Невада заработил него можност да се верува и затоа што регулаторите и персоналот внимателно разгледан на компанијата сметководство и усогласување на процедурите, тој се чувствува удобно за препорачува одобрување.Тој додаде дека компанијата проектираните приходи, протокот треба да го покрие долгот услуга на стекнување 21 prive казино 50 слободен врти. "Јас се согласувам дека ова е суштински но јасна трансакција," додаде член на одборот Тери Џонсон.Кога се справи затвора, Златна ќе работат повеќе од 15,800 слот машини, 114 табела игри и повеќе од 5,100 хотелски соби низ осум казино својства и речиси 1,000 игри дистрибуирани локации, вклучувајќи ги и најголемите брендирани таверна портфолио во Невада.Во прилог на казино во Pahrump и во Flintstone, Мериленд, компанијата располага со дистрибутивна игри за слот пат во Монтана. 21 prive казино 25 слободен врти.