хамптон ин во близина на вртење камен казино

треска духови-дополнителен начин на пакување

Не е тајна дека додека повеќето возрасни лица немаат проблем ужива коцкање одговорно, мал процент луѓе може да се развие зависности кои предизвикуваат нив да стане компулсивно коцкари.Но, научниците од целиот свет се во потрага во начини за лекување или спречување на овие проблеми, со неколку необични решенија прави наслови само оваа недела.Тимот на Универзитетот Стенфорд во Медицинскиот Центар објавен труд минатиот месец во списанието Proceedings of the National Академии на Науки кои се истражи потенцијалот за користење на мозокот импланти за да се спречи зависност и импулсивни однесувања.Предводени од д-Р Кејси Халперн, асистент професор по неврохирургија, истражувачкиот тим утврди дека во електрични сигнали во мозокот може да предвиди некои патолошки однесувања.Тимот изучува глувците кои научија да overeat мрсна храна.Халперн и други истражувачи откриле дека овие беше забележителен, препознатлив модел на електричната активност во глувците на мозоци, кои се случиле само секунди пред тие ќе почнат да ѓорге на храна.Истражувачите потоа вградени електроди во мозокот на глувците.По доставување на 10-втор електрични пулсот во регионот на мозокот познат за активирање за задоволство и награди, тие откриле дека прејадувањето во глувците беше драстично намалена.Истражувачите потоа се најде слични модели во мозокот на еден човек кој веќе имаше мозокот имплант за лекување на тешка случај на опсесивно-компулсивно нарушување.Ова сугерира на тимот што е сличен механизам бил присутен кај луѓето хамптон ин во близина на вртење камен казино. "Замислете дебелите луѓе или патолошки коцкари кои се банкрот, или дури и депресивни пациент кој има нагон да изврши самоубиство," Халперн кажано NBC News хамптон ин во близина на казино winstar.
"Сметам дека не секој [би сакал еден], но ќе бидете изненадени колку многу се подготвени да се добие овие импланти, бидејќи тоа би можело да се подобри квалитетот на нивниот живот неверојатно." Ако имплант се чини дека малку екстремни за вас, тогаш можеби ќе бидат повеќе заинтересирани во истражувањето се смета од страна на фински здравствени експерти.Тимот е планирање на студиската дека ќе видите ако честа форма на спреј за нос, кој се користи за лекување на opiate overdoses исто така, може да помогне да се спречи опсесивно коцкање прашања.Досега, 30 учесници имаат доброволно за проучување, иако истражувачите се надеваат дека до 130 предмети.На naloxone назален спреј е генерално се нудат како рецепт медицина, и се користи за да се спречат смртни случаи од opiate overdoses.Во 2014 година, на САД Прехрамбената и Лекарската Администрација го одобри рачен инјектор за не-медицинска settings што стана клучна алатка за да се спречат смртни случаи од предозирање во многу Американски градови.Исто спреј биле користени во минатото за лекување на други зависности, како и, но тоа никогаш не се тестираат врз проблем коцкари.Финска е Национален Институт за Здравје и Благосостојба претходно се најде некоја корист за коцкари од употребата на naloxone апчиња, иако тие мислат дека назален спреј може да биде побрзо дејствување и поефикасни треска духови уништи 21 слот машини. "Ако навистина сакате да играте, можете да го користите спреј и нагонот ќе оди далеку", рече истражување професор Hannu Alho треска духови-дополнителен начин на пакување. "Спречување на поривот со медицина може да им помогне, а не да се игра или игра за само малку, а потоа запре." Според Рехабилитација Меѓународни, за 2.9 отсто на Американски возрасни лица се смета за проблем или патолошки коцкари..