се коцкање апликации правна во индија

како што се имиња на чипови во казино

FanDuel и DraftKings (FD/DK) да се преземат чекори кон добивање назад во Невада, како на државата Игри Политика Комитет (NGCP) објавена нацрт законот со кој ќе бидете платени за влез фантазија спорт ослободени од државата коцкање закони.Секојдневно фантазија спорт (DFS) операторите беа донесени во согласност со спортско обложување оператори во октомври минатата година кога Невада Игри Одбор за Контрола Претседател A се коцкање апликации правна во индија. Синтез пресуди дека DFS претставува коцкање под Невада закон и дека секој оператор кои сакаат да ги нудат своите услуги во државата мораше да добие спортски базен лиценца од Невада Игри Комисија се коцкање апликации правна во калифорнија. FD/DK, кои не се применуваат за спортски базен лиценца и се повлече на државата, да се стави нацрт-законите заедно, кои само се споменува зборот "секојдневно" во својот наслов и ќе се појави да го нокаутирам услови за сите фантазија спорт оператори да бидат ослободени од државните спортски обложувања закон тоа се нарекува крпа покер масата.
USFantasy Спортски е само фантазија спорт оператор да имаат стекнато лиценцирање во државата, која им овозможува на играчите да облог преку sportsbook.На NGCP закажан состанок на тема DFS во вторник, кој ќе вклучи јавен коментар, преглед на држави со фантазија спорт законодавство, како и на сегашните DFS правна рамка во Невада, и анализа на финансии DFS измените на Невада закон би можел да се произведе.Фантазија спорт во моментов се легални во девет НИ држави. како што се имиња на чипови во казино.