како името на сликата на кучиња играње покер

чудо слот машина за продажба

По неколку месеци на дебата, законитоста на Bitcoins во Јапонија, конечно, имајќи форма, благодарение на новиот закон кои стапија на сила на оваа 1 април кој се признава Bitcoin како еден вид на плаќање, според локалните извештаи.Законодавството е еден од неколкуте напорите што се прават од страна на владата за подобрување на држењето на Bitcoins во Јапонија по озлогласениот 2014 колапс на Планината како името на сликата на кучиња играње покер. Gox размена кои се урна во цената на cryptocurrency.Според новиот закон, Bitcoin се уште не е признаена како валута, но вид на средството-како метод на плаќање кои може да се користи за купување на предмети или да плаќаат за услугите преку електронски системи.Законот исто така воведува нови барања за Bitcoin размена, освен од оние од минатата година, кога размена беше побарано да се регистрирате со Финансиските Услуги Агенција (FSA) и во согласност со Знаат Вашиот Клиент (KYC) и Анти-перење пари одредби.Според новите одредби, Bitcoin размена сега ќе мора да се регистрирате со Премиерот и да се обезбеди JPY 10 милиони ($89,745) минимален капитал.Тие, исто така, ќе мора да се постави cybersecurity системи за губење и кражба превенција, внатрешни владеење и владеење системи, како и однесување на редовните програми за обука на своите вработени.За разлика од ослободување на употребата на Bitcoins, законот исто така воведува нови предизвици за компаниите кои работат со Bitcoin, но, исто така, постојните Јапонски закони.Имено, претходните извештаи од 2016 година предложил други правни рамки може да треба да се изменат за да се усогласат со употреба на Bitcoins, вклучувајќи ја и Јапонија Банкарскиот Чин, додека важечките одредби имаат воведено сметководствените проблем за Bitcoin компании, како сметководствени стандарди предвидено од страна на ASBJ (Сметководствени Стандарди Одбор на Јапонија) не ја покривајте виртуелни валути.На тој начин, компаниите сега се соочуваат дилеми за тоа како да се третираат виртуелни валути, проблем со кој ASBJ најави за да се спогоди со нова рамка која се очекува да биде објавен во шест месеци. како името на презентер на телевизија во казино антена 3.