не сите 16384 места се покриени со јазли

двојно пламнал седум слот машина

Мејн може да се на патот на легализација на спортски коцкање, подготвени да се приклучат на поголем број на држави кои се во потрага да зграби дел од индустријата, наводно, во вредност од над $150 милијарди долари секоја година.Прашањето не е толку многу, без разлика дали или не треба државата да се вратиме на активност туку, напротив, како што тоа треба да го прифатат тоа.Минатиот петок, државните законодавци се сретна со претставници од Мејн две казина и неговата off-песна коцкање салони за да разговараат за тоа како да се продолжи со спортски коцкање.Во моментов постојат пет сметки на предметот се доставува низ државата Конгрес и расветлување е потребно за тоа како да управуваат со индустријата.Публицитетот директор за Scarborough Падови, Мајкл Sweeney, тврди дека го легализира спортски игри ќе донесе дополнителни приходи за државата, како и бизниси како Scarborough Падови.Тој им кажал на пратениците, "Ова е можност за индустрии кои се дома-се одгледува, на локално ниво се базира на мал мајка-и-поп бизниси да расте и да напредува." Добри вести за Мејн е дека креирање на правна спортски коцкање рамка не треба да биде премногу тешко.Државата веќе има две казина—Холивуд Казино во Бангор и Оксфорд Казино во Оксфорд—и голем број на други коцкање опции кои во моментов се регулирани од страна на државните службеници.Додавање на спортски коцкање ќе не бараат целосно нова законска рамка.Сепак, како и обично, таму се случува да биде некој отпор.За разлика од оние кои едноставно верувам дека на спортски коцкање зарем не е потребно и дека тие имаат право да се вклучат бидејќи тие немаат ништо подобро да се направи, постојат и оние кои постојано тврдат дека се спортски коцкање ќе доведе до голема зависност од коцкање.Овој аргумент е докажано да биде лажни на голем број на прилики, но, некои поединци не можат да ги следат во чекор со времето.Мејн е Ветеран и Правни Работи Комисија прифати сведоштвото минатиот петок на сите пет од сметките решавањето на спортски коцкање во државата.Тоа беше голем чекор напред, но има уште повеќе работа да се направи.Сепак, барем постојат некои кои ги признаваат придобивките на легализирање на активност, дури и ако овие придобивки се само случува да се маргинални.Извршниот директор на Коцкање Единица за Контрола, Милтон Шампион, тврди во слухот, "Не е само толку многу дискрециони фондови достапни, во мојот поглед, покажува дека Нова Англија има или е многу блиску до постигнување на својата точка на сатурација.Тоа е од суштинско значење, сепак, дека ние ја имаме можноста да понуди што конкуренцијата нуди.И од страна на конкуренцијата, јас сум се однесуваат на други држави." Род Ајленд е единствената држава во Нова Англија регионот да се легализира спортски коцкање.Меѓутоа, државата не се гледа на приходите на тоа еднаш го предвиде.Ова може да се должи на фактот дека државата е индустрија е незрела—тоа беше само воведе во последниот квартал од 2018—и треба време да расте како коцкари се префрлите од нивните сегашни вообичаено коцкање платформи на ново легализација на sportsbooks.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre не сите 16384 места се покриени со јазли.