вредност на низа во покер

империја градот казино забава календар

Бојд Игри Корп понеделник рече дека тоа е продавање на своите Dania Jai-Alai бизнис во Флорида за $80 милиони евра вредност на низа во покер. Dania Забава Центар ДОО, правно лице контролирано од страна на група на приватни инвеститори, се согласи да купите Dania Jai-Alai во Dania Плажа, Fla., јужно од Форт Lauderdale.Во соопштението, Бојд Игри Претседател и Главен Извршен Директор Кит Смит рече дека на продажба е во согласност со компанијата напори да се зајакне својот биланс на состојба и "ќе бидат веднаш accretive да се плати." Бојд Игри, а Лас Вегас игри компанијата, рече дека очекува договорот да се затвори од страна на Септември вредноста на клубови во покер. Во врска со договорот, купувачот плаќа Бојд Игри $5 милиони евра во неповратните однапред пари, кои ќе се применуваат за целосна куповна цена.Во необичен пресврт на извршната компензација, дел од Cosmopolitan на Лас Вегас, извршен ДИРЕКТОР на Џон Unwin платата "е дизајниран да награда на успешна продажба и диспозиција (на хотелот) во рок посакуваната од страна на одборот," компанија документи се доставуваат до Комисијата за Хартии од открие.Меѓутоа, ниту "успешна продажба", ниту "посакуваната временска рамка", беа дефинирани.Минатата година, Unwin беше платена $800,000 во плата плус $1 милион бонус за она што се смета Cosmopolitan е успешно отворање во декември.Тој, исто така, доби $25,000, најмногу како придонес за неговиот 401(к) пензионирање план.Одборот на директори на Невада Сопственост 1 ДОО, сопственост лице, создадена од страна на Дојче Банка, eschewed доделување на акции или опции на акции за да се избегне "motivat(ing) било imprudent ризик-преземање." Ваквите иницијативи се заеднички за директори.Наместо тоа, Unwin доби одредени бонуси во зависност од она што се случува На Космополитен.Ако хотелот е продаден и новите сопственици не го замени него, тој ќе добијат $4.5 милиони парични средства, иако тоа може да се зголеми доколку продажната цена е висока империја градот казино услуги на клиентите телефонски број. Unwin, исто така, ќе добиете $4.5 милиони ако тој се уште е извршен ДИРЕКТОР на крајот на својот четири годишен договор во октомври 2013 година, или ако хотелот е се исклучи за време на неговиот мандат. империја градот казино забава календар.