како да се влезе во коцкање ден спиење кучиња

алан bashung албум рулет russe

Нето неутралност, принципот дека интернет провајдерите треба да им овозможи на корисниците пристап до сите содржини без предност или предрасуди, е под напад од страна на Федералната Комисија за Комуникации (FCC) Претседателот Ajit Pai.Иако тоа може да се поздрави веста за големите телекомуникациски компании, тоа претставува сериозна загриженост за онлајн коцкањето operators како да се влезе во коцкање ден спиење кучиња.

Net неутралност забранува интернет сервис провајдери (интернет провајдерите) од приоритизирање на податоци, веб-страници, а потрошувачите активност, без да се фаворизираат или блокирање на одредени сајтови поради содржина или извор.Како пример, во 2007 година, Comcast, најголемата телекомуникациска компанија во светот, намерно забавена качувањето и симнувањето брзина на peer-to-peer споделување на датотеки сајтови. Comcast спречен мрежите, тврдејќи загриженост дека овие сајтови се користат премногу пропусен опсег.Во однос лаик, нето неутралност е концептот дека интернетот треба да се третира како јавните комунални, не за разлика од вода и електрична енергија.Категоризирање на широкопојасен интернет услуги, како што се витални за еден секојдневниот живот дозволено FCC да се регулира како тоа се издаваат и обезбеди на клиентите.Без нет-неутралност, интернет провајдерите би можело да диктира кои сајтови и апликации работел повеќето брзо на нивните сервери.Дека можноста да се гледа како на потенцијална закана да онлајн игри на среќа, како интернет коцкари и покер играчи се загрижени за се ограничени од одредени мрежи.Треба да нето неутралност стане нешто од минатото, компании како Comcast, во теорија, би можеле да го забават обработка на брзини на било сајтови тие сакаат.На пример, ако ISP одлучи на своите клиенти не треба да се врти вистински пари слотови онлајн, или седи на една интерактивна покер масата, дека компанија може законски блок access. Net неутралност олеснето оние грижи, но Pai е FCC сака владата да ги повлече своите надзор.Не се сите возбудени како да се влезе во казино witcher 3. "Со игнорирање на она што јавноста сака и напаѓаат aladdins злато казино без депозит бонус кодови 2021. .интернет правила, на FCC е игра со оган и потенцијално отворање floodgates за широка цензура," непрофитна група се Борат за Иднината, кој се турка да се задржи на интернет бесплатно на владата пречки, се вели во неодамнешната изјава.Предмет на нет неутралност е високо емоционални теми, и оној кој стана исполитизиран, поради неговата историја.Беше донесен во 1996 година, Конгресот' Комуникации Акт предвидува дека тогаш-new World Wide Web се "непречен" од страна на федералните регулативи, и за скоро 20 години, владата на САД има малку надзорот на интернет услуги.Тоа се промени во 2015 година, кога Демократ Том Вилер, назначен од страна на тогашниот Претседател Барак Обама, преквалификуваат интернет провајдерите како "услуги" под Наслов II на Комуникации Акт.Иако Обама се назначени Pai на FCC, тој само стана на владата на агенцијата за претседател во 2017 откако беше предложен од страна на Претседателот Доналд Трамп.Меѓу противниците да редефинирање на нет неутралност е Facebook извршен ДИРЕКТОР Марк Цукерберг.Во 2016 година, на социјалните медиуми милијардер рече дека во текот на воведниот дека тој ќе се сретне "глобалната заедница за донесување на луѓето заедно . .за слободниот проток на идеи и култура". Класифицирање на интернет провајдерите како utilities боли телекомуникации, Pai тврди. "Она што се случи по Комисија го усвои Наслов II?Инфраструктура одби.Намалени инвестиции значи помалку Американците ќе има работни места, а тоа значи помалку конкуренција за потрошувачите," Pai објасни оваа недела за време на говорот на Newseum во Вашингтон.Конкуренцијата може да биде критична во стекнување на широка поддршка за распуштање нето неутралност.Американците во моментов има неколку опции, кога станува збор за изборот на ISP.Во меѓувреме, компании како Comcast и Time Warner би можеле наскоро да има слободен да владее како нивните интернет-услуги се постигне на клиентите.Тоа е, се разбира, многу conglomerates' воодушеви. "Ние аплаудира на препораките на FCC за Претседател Pai иницијатива," AT&T, се вели во соопштението. "Бизниси големи и мали ќе има појасна пат да се инвестира повеќе во нашиот народ широкопојасен интернет инфраструктура." алан bashung албум рулет russe.