дијамант казино heist опсегот од канализација

љубов и војна слободни слотови

Тоа беше и до ден-денес останува еден од Мухамед Али најголемите достигнувања.Ноќта тој победи Виктор Liston, за да победи неговиот прв светски првак стана од најпознатите исконски моменти во спортска историја, но, сепак, 50 години по таа кобна февруари ноќта, борбата се стави во микроскоп за сите погрешни причини.Според ФБИ, кои се борат во Мајами Бич Конвенција Центар на 25 февруари 1964 година дијамант казино heist опсегот од канализација.
е фиксна.Фиксна.Агенцијата очигледно имаа доволна причина да верувате дека борбата беше утврден од страна на Лас Вегас коцкар, Пепел Resnick, кои имале врски со организиран криминал и е осомничен за да бидат во голема мера одговорно за conniving со Liston да се фрли борбата.ФБИ се чувствувале толку силно за тоа дека нивниот истражен стана толку чувствителни дека неговата потсетници се испраќаат директно до тогаш директорот на ФБИ Џ дијамант казино heist опсегот од безбедносни карактеристики. Едгар Hoover.Оние меморандуми беа на крајот објавен на Вашингтон Пати под Слобода на Информациите и во него се содржани некои прилично интересни детали на настаните кои доведоа до Liston е загуба.Како на оние меморандуми, на ФБИ имале обратил до одредени Barnett Magids, а Хјустон коцкар кои имале дискусии со Resnick пред првиот Али-Liston борба.Во нивните разговори што доведува до борба, Resnick првично изјави Magids дека Liston ќе затропа Али во два круга купи советува него да се постават надвор за правење на било влогови до денот на борбата.Но, кога на ден пристигна и двете се зборува повторно, Resnick имаше обратна разбира, кажувам Magids да не се направи било облози и само оди види на борбата љубов и зелена geant казино. Magids не и сфатил дека Resnick знаеше Liston се случува да се изгуби и покрај тоа што е огромен фаворит против 7/1 аутсајдер кој во тоа време бил уште познат како Касиус Клеј.Додавање на повеќе доверба на ФБИ сомнежи беше широко познат верување дека Liston имаше врски со организираниот криминал и лесно може да се заниша да се фрли далеку од борбата.Но, во обид да се покрие до поправи, ФБИ верува дека Спорт Ѕ член детали Resnick е масивни загуби од поддршка Liston е само прикривање и дека во вистината, и тој и Liston направена со над 1 милион долари, бидејќи на тоа ќе се изгуби.Да биде јасно, бирото не се дефинитивен доказ дека Liston фрлил настрана борбата, но тоа знаеле само како нецелосна на карактерот на оваа Resnick пријателе беше, и дека тоа е доволно за да се наметне на сомнежи дека тој и Liston, имаше можност да се поправи борбата љубов и војна слободни слотови. "Тој секогаш беше и ќе продолжи да биде корупција извор за професионален спортски додека тој е запрен," the memo изјави.Тука е крајната иронија: втората борба помеѓу Али и Liston во 1965 година, беше всушност да се борат многумина веруваат Liston фрлил откако се случува долу во првиот круг од она што е наречена како "фантомски удар".Сега, излегува дека Liston многу добро може да биле две-за време на сторителот во натпревар-одредување и немаше проблем да биде на кратко крајот на стапот ако тоа значи собирање доста голем плата за неговите напори, или очигледно, недостаток од него.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre љубов по lockup покер тренер.