граничниот 3 најдобри во слот амара

каква форма да се користи за коцкање добивки

Тука не сакам да се фокусираат на bitcoin или дистрибуирани на серверот за обработка на системот ethereum цена се кандидира, се анализира листите, или да се предвиди блузи и pullbacks.Ајде да зборуваме за нешто сосема поинакво.Ајде да зборуваме за иднината, почнувајќи од каде што одекнува тишина околу bitcoin, ethereum, и cryptocurrencies во целина.Среде тековната cryptocurrency збег, а некои би рекле треска, постои убава златна тишина дека можете само да го слушнете, ако слушате внимателно на одморите помеѓу бучава за неверојатна добивка.Тишината зборувам, е тишина од која било централизирани cryptocurrency орган за опасностите од зголемувањето на bitcoin, или зголемувањето ethereum или што и да е.Тишината, ништо не, за тоа како bitcoin мора да биде ослабен со цел за "извоз за да бидат стимулирани", или на "опасностите на дефлација" и тоа како зголемувањето на bitcoin "боли создавање на нови работни места." Нула дијалог за апсолутна бесмислица ќе го слушнете од ден во ден и надвор од централна монетарните власти да седнат на даночниот обврзник финансиран вечери во убава облакодери во целиот Западен свет, како тие разговараат со нивните долари и евра и фунти и Швајцарски франци граничниот 3 најдобри во слот амара. Blabbering на за тоа како тие треба да се зголемат понудата на пари при користење фенси акроним за тоа како LTRO или QE но, сето тоа е исто ѓубре граничниот 3 казино dlc можи. Yakking за тоа како тие треба да внимаваш за малиот човек од inflating и да ги задржи нивните економии случува со додавање на "агрегатната побарувачка" во неморални, извртени, срамно трката до дното.Не cryptocurrency сопственик е вознемирен околу нивната валута зголемувањето на вредноста.Никој не се жалел.Никој не е чешање за bitcoin понудата да се преголеми затоа што неговата вредност се зголемува многу брзо.Има уште една вкусна тишина во услови на бучава за движењата на цените.Ние се расправа апсолутно ништо за било bitcoin паричници менаџер случува под поради зголемување на цената на bitcoin и токсични кредити случува кисело.Зошто да не?Бидејќи не постои фракционо резерви bitcoin паричникот!Паричникот менаџери не позајми од било која од вашите пари, на никого.Тие се соберат своите надоместоци за услугите на чување на вашите пари, па не постојат системски паричникот неуспеси.Секако, не може да биде изолиран неуспеси поради хакирањето како што има навистина биле во минатото, но тоа не е системски проблем.Нема паричникот ќе било централизираната власт џагорливите за bailouts поради зголемувањето на bitcoin.Сето тоа е тивко, а тоа е прекрасно.Може да паричници крајот започнете со заем од bitcoins во интерес?Сигурни дека тие може, но само ако носителот се согласува со вртење на неговите имоти во време депозит наместо побарувачката на депозит.Велат дека bitcoin носителот става 10 bitcoins во заштеди паричник кој плаќа 2% камата, но сопственикот не може да пристапите на оние bitcoins за 1 година.Ова е легитимен пат депозит.Тоа е чесен и фер заем на пазарот каде кредитор знае, тој не ќе мора неговите пари за една година.Паричникот менаџер тогаш ќе бидат во можност да кредитот оние кои се на повисока каматна стапка и плаќа saver неговиот интерес од страна на крајот на годината.Тоа не би било ризик како не се кредити некогаш се, но таму ќе биде вистински пазар за кредити што ќе бидат само-регулира со bitcoin каматни стапки, како што е утврдено од страна на понудата и побарувачката за bitcoins во време депозит заштеди паричници.Заем од депозити по видување a la фракционо резерви е всушност невозможно со cryptocurrencies без прибегнување кон очигледно и целосно кражба.Паричникот менаџер ќе мора да се пробие во вашиот паричник и ги украде вашите депозити по видување, со цел да го направи тоа, бидејќи тој не може да се печати bitcoins да се постигне истото.На фракционо резерви фиат банка од друга страна, управувани од страна на централната банка, може да го направи тоа со неказнивоста, бидејќи централната банка го дава овластување да го стори тоа и не можете да направите ништо во врска со тоа каква форма на извештаи коцкање добивки. Bitcoin се изложува фракционо резерва за она што навистина е – кражба.Дури и сега, денес, bitcoin може, теоретски, целосно да го замени сите фиат владата пари сите на патот надолу до мало ниво.Дури и panhandlers имаат паметни телефони овие денови.Тие може да преземете апликација, стави паричник на нивниот телефон.Секоја дупка-во-ѕид shopkeeper може да се продаде банани или гуми за bitcoin со паметен телефон, и да ги купувате работи со кои од некој со паметен телефон.Инфраструктурата е веќе во место и со Google и други технолошки гиганти работат на глобалната интернет пристап, тоа е она што во иднина се случува да се погледне како, Бог подготвени.Тоа ќе биде иднината без инфлација, каде штедачи се всушност наградени за нивните frugality наместо да бидат казнети.Иднината, каде владата не може да печати пари за да оди на уште една војна авантура.Каде политичари не можат да се трошат за сè што тие сакаат само да се купи неколку повеќе гласови од нивната добросостојба изборните единици.Каде извозници не можат да лобираат владата да ја ослабне валута исто така тие можат да направат неколку екстра долари на сметка на увозниците.На ниво на монетарната играње поле каде војна ќе биде драстично намалена.Ајде да се отрезни за момент, иако.Иако ова иднина е многу можно и, секако, како изгледа да се биде во насока ние се случува во, владите, наскоро ќе сфатат колку е нивната моќ е да се биде eroded поради cryptocurrencies.Тие се случува да дознаам како нивниот централен банкарски систем, со сите свои фракционо резерви кражба и срамота такси и прописи, е во неволја.Тие наскоро ќе сфатат дека ако тие не се бори тешко, тие се случува да се изгуби својата способност да се надува.Владите се случува да се обиде да се соедини со цел да се контролира или забрана на целиот blockchain, и таму се случува да биде епска битка.Тоа е уште понапред од нас, па не бидете изненадени кога станува збор и не се обесхрабрени кога тоа smashes цената на сите cryptocurrencies, барем привремено.Ајде адреса, уште една точка.Ќе оружје и дрога и проституција (и *gasp* коцкање) и сите други видови на сомнителни стоки и на услуги се зголеми откако cryptocurrencies стане норма?Веројатно да.Но, што е далеку подобро од владите на одлуки 100 милијарди долари плус оружје се занимава со едни со други и борба против бескрајни војни кои ги убие милиони луѓе.Ако ние се погледне надвор од ситни (а можеби дури и не се толку ситни) добивки ние може да се направи како cryptocurrencies се пробие, тишината од банките и централните банкари навистина се издвојува, и изгледите за вистински мир во светот стана јасно како владите ги губат своите глобалната монопол во текот на понудата на пари.Само имајте на ум, голема битка се уште е понапред од нас, и не губат срцето кога владите оган следниот истрел.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre каква форма да се користи за коцкање добивки.