свештеникот најдобри во слот за табеларни пресметки

кој е најдобриот ден од неделата

Основач на сега веќе непостоечката облак рударство стартап GAW Рудари ДОО и ZenMiner ДОО е наредено да вилушка над блиску до $10 милиони евра за U свештеникот најдобри во слот за табеларни пресметки. Комисијата за Хартии од.На Октомври свештеникот езеро моторни санки покер работи. 3, федералниот судија во Конектикат изјави Homero Џошуа Garza да плати $9.18 милиони евра, плус $742,774 во интерес, во врска со измама случај поднесена против него речиси пред две години.ДИК поднесе граѓанска жалба во 2015 година обвинувајќи Garza на оперативниот Понзи шема со продажба $20 милиони вредност на акциите во дигитален рударство договорот за повеќе од 10.000 инвеститори меѓу август и декември 2014 година она што е на најдобар казино во близина на мене. На договори, или "hashlets," наводно му дава право на инвеститор за споделување на Gaw Рудари или ZenMiner е профит од рударството виртуелни валути користење на стартап' компјутери.На hashlets се смета да биде "секогаш профитабилни и никогаш не се застарени," но на ДИК рече дека најголем дел од инвеститорите "никогаш не се обнови целиот износ на нивните инвестиции, и неколку направи профит." ДИК Бостон Регионална Канцеларија Директор Paul G кој е најдобриот ден од неделата.

Levenson рече во тоа време дека "Garza и неговите компании пелерина нивната шема во технолошка софистицираност и жаргон, но измама бил едноставен во својата суштина: тие продаваат она што тие не го поседувате, погрешно она што тие се продаваат, и ограбен еден инвеститор да плати уште." Garza беше првично соочува со три точки на хартии од вредност, измама, со секој носи до 25 години затвор време, но неговите адвокати беа во можност да го донесе надолу за едно полнење на жица измама со максимална казна од 20 години.Во јули, Garza pleaded виновен за едно полнење на жица измама во врска со активностите во врска со Gaw, Gaw Рудари, ZenMiner, Zencoin и Paycoin.Судот нареди Garza да плаќаат претплата интерес на $742,774 до ДИК во рок од шест месеци.Комисијата, пак, беше задолжен да предложи дистрибуција план, кои може да вклучуваат remitting фондовите на U. адвокатска Канцеларија "за плаќање на жртви се идентификувани во редот на restitution што ќе бидат внесени против обвинетиот." "Обвинетиот плаќање на disgorgement се смета дека се задоволни од редот на restitution што ќе бидат внесени против него кога тој е осуден во кривични случај," судот е наведено.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre да одат во казино.