16 слот quiver леле класичен

монте казино птица градина ресторан

Ова е гостин придонес од страна на Лени Borodin, iGaming и Лиценцирање Извршен во Prospectacy LTD.Ако би сакале да поднесе придонес ве молиме контактирајте Бил Beatty за детали.Ви благодариме.Постојат стотици милиони Адреси нашите таму на World Wide Web.Сепак, некои од зборот комбинации се толку вредни дека тие команда цена во милиони.Очигледно, со предност се толку вредни додека уште многу нематеријални, таму е обврзана да бидат сторители во потрага да се има корист од својствата на unwary сопственици.Оние Интернет malefactors се широко познат како домен или сајбер измамниците.Па, како конкретно да се направи сајбер измамниците да ги искористат предностите на висока вредност домени?Постојат различни методи во нивниот арсенал кои се движат од неетичко надолу за да целосно нелегално.Претходно, најчестите беше купување на истечен домени.Бизнис сопствениците ќе заборавајте да го обноват нивните домени само за да ги видите киднапиран со помош на автоматизирани програми следење expirations.После тоа, измамниците ќе понуди претприемачи да се купи домени назад во премиум цена.Сопствениците или ќе треба да анте до некои сериозни пари или да се соочи кавга за поместување на бизнис веб-сајт за нов домен.Сите додека, squatter ќе биде monetizing постојните сообраќај преку ад прикажува на snatched домен.За да бидат работите вредност, бизнис би се занимавале сериозна пречка во клиентот на доверба и задржување освен големите откуп барања се задоволени.Методи на домен киднапирање може да се добие дури и повеќе недозволени еднаш бизнис прерасна во воспоставена, индустрија-водечки бренд.Монетарната и углед загуби може да бидат толку високи, така што за бизнис страни би се намалила некои сериозни пари за да се добие домен назад.За да се постигне својата цел, натрапниците ќе се оди колку што е испраќање на фишинг e-mail со цел да се добие доменот на пристап до информации.Имаат обезбедено пристап, измамниците ќе префрли на различни секретарот.Откако што е направено, обновување на домен ќе биде комплициран и долготраен процес.Помалку тајни, но исто така репутација оштетување ќе биде практики на трговска Марка Повреда и несовесно Регистрација.Во овој случај, squatter ќе се купи име на домен имајќи сличноста да се воспостави бренд или дури и на лицето.Сличноста се постигнува со избирање на истото име со различен домен продолжување или многу слични домен лесно збунувачки посетители.Како прецизни пример на трговска Марка Повреда, тимот на Prospectacy LTD постапува во случај на друг домен екстензија.Гостинот беше една од водечките онлајн бизнис оператор во една од најпознатите профитабилен бизнис сектори и на веб.Марка правата обезбедени нивното име и бренд и основни домени беа безбедно да се чуваат.Сепак, squatter беше во можност да се здобијат со точно појавување на името на доменот со широка алтернативна проширување.Со цел да се заработат, сторителот стркала една веб-страница со дизајн и трговски имиња на клиентот преставува еден од нивните веб својства.Тие потоа ќе агресивно пазарот и промовирање на клон.Посетителите на веб-сајтот ќе биде повторно да се изнесе на конкурентите на legit бизнис предизвикува монетарната на косата, како и угледот штета.Нашите специјалисти идентификувани матичарот каде squatter поставени нивниот домен.Претставката е поднесена со Светската Организација за Интелектуална Сопственост за Арбитража и Медијација и Центарот.Тоа беше успешно докажаа дека случајот задоволни Униформа Решавање на споровите Политика и Правила.Непобитен презентирани докази Повреда на трговската Марка и несовесно Регистрација резултираше со одлука за пренесување на доменот од squatter на клиентот.Ова е само еден од случаите каде доверчив онлајн бизнис бренд на Интелектуална сопственост и онлајн сликата претрпел напад од доменот кои клечат.Со сајбер натрапниците добива се повеќе и повеќе информиран, секоја просперитетна на интернет бизнис треба да се воспостави онлајн средството за заштита на политика врз основа на најдобрите експертиза од водечките индустриски професионалци.За авторот: Лени Borodin има над 5 години над искуство во iGaming советодавни и лиценцирање прашања 16 слот quiver леле класичен. Prospectacy се состои од мрежа на компании со тим на стручни лица за помош со меѓународните корпорации, правни и деловни консултации со солидна муштерии во iGaming индустрија.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre 16 слот голема брзина табела фан ликвидација на податоци.