кога ќе coushatta казино се отвори

зошто е коцкање погледна надолу по

На 2015 година, норвешкиот Шампионат ќе се одржи во Норвешка, за прв пат, после Amaya Игри подружница Глобалната Покер Tours Ltd прогласи својата намера да биде домаќин на серија на настани во наредните месеци.Норвешката покер доаѓа дома.Тоа е откровение поздрав норвешка врз основа покер играчи по Amaya Inc.подружница, Глобалната Покер Tours Ltd, објави планови за да биде домаќин на првиот правни живеат покер серија во Скандинавската земја.Тоа е голема вест за норвешка врз основа покер играчи кои, за изминатите 13 години, морале да патуваат толку далеку и широко како Ирска, Англија и Литванија да се игра во нивниот дом базирани Првенство настан благодарение на архаичните игри закони.Во 2014 година, норвешкиот Шампионат се здружи со ЈП Покер Мајстори, на CityWest Хотел во Даблин, Ирска, каде Vegard Nygaard поразен поле на 1,263 учесниците да се земе првата награда на €102,780 во €800 купи-во Главниот Настан.Со патуваат веќе проблем, турнир организаторите се очекува 2,000+ играчи за да се претвори, што го прави најголемиот норвешкиот Шампионат се до денес.Патувањето за правото да биде домаќин на првенство на домашна почва започна на почетокот на минатата година.Висок удели Штип-Граница Omaha (PLO) ѕвезда, Ола "Odd_Oddsen" Amundsgard, се соочуваат со предизвикот на сите членови на норвешкиот парламент на главите-up freeroll во обид да се докаже дека покер е игра на вештина.Напредокот на Партијата Erlen Wiborg го зема предизвик, и Amundsgard зеде 1,056 раце за да го победи него.Тој беше подготвен да се дел со $170,000 на неговите сопствени пари, ако тој го изгуби.Настанот привлече многу висок профил интерес во рамките на собранието, и интензитет има преселби во создавањето на нивната прва живеат настан.Серијата ќе се состои од пет регионални првенства, која се одржа во целата земја, кулминираат во норвешкиот Шампионат поради се одржи во Осло Ноември 18-24 кога ќе coushatta казино се отвори. Во еден убав шмек, 5% на сите турнир buy-in ќе бидат донирани на норвешката добротворна Blodkreftforeningen – истражувачка единица која се специјализира во леукемија и рак на коскената срцевина.Повеќе од 100 играчи пред регистрирани за Главниот Настан во време на пред-регистрација на отворањето.На купат за пет регионални првенства ќе биде околу 1.500 NOK (УСД$180) и норвешката Првенство Главниот Настан ќе чини 5,000 NOK (УСД$600).Распоред на Глобалната Покер Tours Ltd е живеат покер турнеја рака на Amaya Игри и управува со Европската Покер Турнеја, латинска Америка Покер Турнеја, Азија Пацифик Покер Турнеја, Австралија, Нов Зеланд Покер Турнеја, велика БРИТАНИЈА & Ирска Покер Турнеја и Северна Америка Покер Турнеја.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre зошто е коцкање правна во невада.