компаниите кои продаваат слот машини

цел на игри на покер

Дојде септември/октомври, Amaya треба да биде добар купат повторно.Акции мина по поранешниот извршен ДИРЕКТОР Дејвид Baazov е неуспешен обид да го земе приватни, но има повратено од Март како Хонг Конг инвеститор Hao Танг зачекори во прекршок и собрал дури и повеќе акции од Baazov ликвидирани на почетокот на годината.Бидејќи Hao Танг е купување на треска започна во Март, Amaya акции се зголеми. Baazov продаваат 19 милиони акции како неговите контрола врз компанијата во основа падна освен и одборот во основа се спречи него од преземање на компанија во приватна компаниите кои продаваат слот машини.

Hao Танг сега поседува 22.7 милиони акции, околу 15% од акциите во компанијата. Hao Танг беше дел од Baazov почетната напори да се купи од Amaya, и сега тој обид не успеа, тоа изгледа како Goldenway Група извршен може да биде преземање на работите во сопствените раце.Постојат само три можни причини за големи позиции да се акумулираат на овој начин.Една од нив е дека тоа е долгорочен приходи од дивиденди приходите од игра, но Amaya не плаќаат дивиденда така ништо не прават таму.Двете е тоа е долгорочна стратегија на позиционирање каде активист купувачот верува дека компанијата може да се подложи на фундаментални промени (потпомогната од неговото влијание) и на крајот трговија во една сосема поинаква и поголем опсег во кој момент тој може да почне скалирање надвор без да се ризикува профит.Три е купувачот е во потрага да се земе компанија во приватна себе.Јас имаат тенденција да веруваат втората опција е почесто отколку што е трет. Goldenway се обидува да го заземе компанија во приватна по себе не чини да се биде достоен проблеми.На Amaya одбор е докажано дека тоа не сакаат компанијата да се преземат приватните и дека има последици за оние кои се обидуваат.Освен ако Goldenway држи купување на повеќе, тоа не изгледа веројатно дека тоа ќе биде во можност да се постигне она што Baazov не можев да.Сега тоа е втор најголем акционер зад Каледонија Инвестиции, која има 28.4 милиони акции според Yahoo.Дали Goldenway запира тука и е задоволен со своите 15% од акциите или дали се држи за купување и се обидува да го преземе Amaya приватни повторно, во секој случај тоа е добар знак за акции во текот на следните четири години...се додека долгот плаќања стане проблем на кој знае што стапки.Говорејќи на цените, а на краток настрана.Во интервју за Блумберг објави денес, поранешен Федерални Резерви Претседател Алан Гринспен звучеше аларм на каматните стапки, аларм сум се огласува за премногу долго веќе, знам.Вели Гринспен, "Кога ќе се преселат на повисоко тие најверојатно ќе се движат разумно брзо.Ние се соочуваат со балон, не во цените на акциите, но во врска цени." Признавам јас звучи како скршена рекорд на оваа, но тоа ќе се случи, и кога го прави тоа нема да биде убава за високо применети компании.Јас да продолжат да веруваат дека бонд меур ќе pop-кога цената на инфлацијата се качува над 5%, а ова е речиси токму она што Гринспен рече денес, во толку многу зборови.Од Блумберг: сега За сега, иако, Amaya се прави само парична казна.Нејзината главна покер сегмент е постојан во 2.5 милиони активни корисници и статични приходи, но реален раст за Amaya доаѓа од sportsbook и казино заедно. Sportsbook и казино приходи последниот квартал составена 27.4% од вкупниот број, за разлика од 20.8% во Q1 на 2016 година компании кои го прават слот машини. Приходите од овие два сегменти се до 44% минатата година, многу импресивни.Активни корисници за казино се до неверојатна 22x од 2014 година, и sportsbook корисници се до 9.3 x во истиот временски рок.Исто така импресивен е дека административните трошоци се надолу 8.2% или $само 11,6 милиони апсолутно, и покрај приходите раст во казино и sportsbook, кои обично се чини пари цел на покер раце. Amaya е добивање поефикасен и расте во исто време.Само црвено знаме е дека финансиските трошоци како каматните плаќања се до 63% минатата година, или $15.7 милиони апсолутно, повеќе од заштеди во СЕКРЕТАР&A трошоци.Приходи раст јевгени разликата па Amaya можат да си дозволат долг во овој момент нема проблем, но прашањето е за колку време.Други црвено знаме е нејзиното потпирање на Европската Унија пазари, која на крајот ќе падне, веројатно во целиот исто време дека на пазарот на обврзници не.Постоењето на ЕУ зависи во голема мера на исклучително ниско – дури и негативни каматни стапки да се задржи на целиот стар пријател систем жив толку ЕУ, владата може да се задржи задолжување повеќе пари за слободни.ЕУ се состои од 61% од Amaya е пазари.Други Европски земји 21%, Америка 13%.Стратегијата за Amaya потоа треба да биде како што следува.Таа има силни поддржувачи и добра перспектива за следните 4 години и своите пазари се диверзификација, ако не и географски од најмалку во тип.Додека каматните стапки остануваат ниски тоа треба да се направи добро.Но, сите акции, дури и добар купува треба да се избегнува се додека средината и кон крајот на септември, а ако сакате да бидат навистина безбедни, October. By потоа можеме да ги ревидираат понудата на пари ситуација, која се труди да биде на дното од сега.За следните шест недели, акциите ќе борба на глобално ниво, па дури и ако тие не опаѓа премногу, тие речиси дефинитивно нема да тренд повисока.По краток период на чекање за тоа треба да биде безбедно да се оди долго.Ако акциите не се сруши во голема мера овој месец, Amaya ќе биде многу добар купат ако станува хит хард.Но, ако, во кој било момент, цената на инфлацијата хитови 5% на годишно ниво, сите применети компании, вклучувајќи Amaya која е во близина на 100% применети, треба да се продаваат.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre цел на игри на покер.