задржи се на пребројувањето на гласовите во blackjack

паркинг во близина на ѕвезда град казино сиднеј

Макао органи се прашуваат меѓународните телекомуникациски оператори за да им помогне на попуштат долу на онлајн коцкање сајтови со користење на Макао казино оператори' брендови.Во вторникот, Вонг Sio Чак, Макао Секретар за Безбедност, одржа прес конференција за време на која тој тврди дека коцкање сајтови неправилно piggybacking на Макао казино трговски марки имале "сериозно оштетени" специјалниот административен регион е сликата како меѓународна туристичка дестинација.Вонг тврди дека Macau е во Судството, Полицијата (PJ) имаат побарано меѓународна веб хостинг услуги блок или отстрани 237 коцкање веб-сајтови кои тврдат припадност или со Macau казино оператор или локални игри регулатори, и дека веб хостинг компании ги отстрани над 130 од овие сајтови.Вонг не одредува дали или не на бројките тој цитирана од активности извршени во 2018 или сите времиња.Во август, Вонг тврди дека бројот на блокирани или отстранети коцкање сајтови беше околу 90 задржи се на пребројувањето на гласовите во blackjack.

Во август, Кинеските власти објавија busting со банда што работеше пет нелегално коцкање сајтови кои се користат заштитни знаци поврзани со Macau казино оператори SJM Стопанства и Песоци Кина.Во септември, Дин Macau предупреди на "лажни онлајн коцкање и инвестиции веб-сајтови" нелегално користење Дин трговски марки.Макао Гејминг Инспекција и Координација Биро (DICJ) е издавање на јавни предупредувања во врска со слично на лажни веб-сајтови од 2015 година, истакнувајќи дека тоа никогаш не се овластени било онлајн коцкање активност.Макао оператори, вклучувајќи го и Песоци, успешно го тужеше бренд ловокрадците но собирање на финансиски пресуди има докажано повеќе предизвикувачка задача.КРЕДИТ-АЈКУЛИ НА ПОРАСТ На нелегалните веб-сајт и дискусија дојде како PJ го претстави својот Q3 криминал статистика, која покажа 1,338 осомничени игри кривични случаи во девет месеци што завршува на 30 септември, скромна 1.1% пораст во текот на истиот период минатата година.Вкупниот број на кривични предмети беше долу 1.8% да 10,559 чувајте се врти ме казино преглед. Игри поврзани со кредит-sharking случаи достигна речиси една четвртина да 390 во периодот јануари-септември период, иако насилно detentions на коцкари кои можев веднаш да ги отплатат своите кредити падна повеќе од една третина за да 218 паркинг во близина на ѕвезда казино сиднеј.
Како и со PJ е Х2 извештај, Вонг тврди дека зголемувањето на бројот на кредит-sharking кривични дела се должи на поголема полицијата се фокусира на нелегални lenders.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre паркинг во близина на ѕвезда град казино сиднеј.