Best online usa casino no deposit bonus

gambling casino near wilmington nc

Дејвид Einhorn, Основач и Претседател на Greenlight Капитал, седнува со Андреј "Foucault" Brokos, на неговото Размислување Покер Објава, да се зборува за сличностите помеѓу инвестирањето и покер.Кога ќе дојде време, и ние треба да го рака Дејвид Einhorn покер прекар, тоа мора да се Робин Худ на Покер.Знам дека Бери Greenstein користи за да имаат табови на името, но со оглед на фактот дека нели прикован надолу шест-приказ на бодови од 2011 година, и во 2006 година тој се префрли на неговите добротворни донации од бруто да нето бидејќи тој: 'не предвидува раст и за сметка на турнир во покер,' јас сум сигурен дека тој нема да ум.Тоа е или тоа, или ќе почнеме повикувајќи Einhorn: Слугинката Marion.На Робин Худ на Покер неодамна беше поканет да биде на 108th гостин/тема на Андреј "Foucault' Brokos Размислувањето Покер Објава и она што го фати тој беше писател, тренер и про покер играч.

Einhorn е интервју/дискусија покачена покер на насловните страници на потребите на CNN Пари, Јаху Финансии и Економски Светот, тренд кој е случува многу во текот на 2014 година, и долго тоа може да се продолжи како што ја преземе нашата прва сопнување чекори во непозната на 2015 година. "Инвестирањето во светот е малку повеќе мулти-димензионална од покер." Рече Einhorn.Јас јавуваа како многу.Во 1996 година, Универзитетот Корнел постдипломски основана Greenlight Капитал со $900,000 bankroll, и денес неговиот нето вредност е над £1.2 милијарди долари.И покрај неговиот успех на Вол Стрит, оженет татко на три не не Гордон Gecko.Тој е член на одборот на Мајкл Џ best online usa casino no deposit bonus. Фокс Фондацијата, и Робин Худ Фондацијата, и дава на сите негови покер добивки за добротворни цели.Во 2006 година, тој заврши на 18-ти во Светската Серија на Покер (WSOP) Главниот Настан, и им даде $659,730 чанта на Мајкл Џ best online usa real money casino.

Фокс Фондацијата, и во 2012 година тој заврши трет во инаугуративниот $1m купи-во WSOP Една Голема за Еден Пад, и им даде $4.3 м првата награда на образованието насочени кон непрофитна Градот Година best onshore casino in goa. "Покер е за забава; инвестирање е построги спорт." Рече Einhorn.Кога ќе добиете можност да ја слушнете Einhorn зборуваат треба да се земе тоа.Во текот на објава на Greenlight Капитал prez зборува за сличностите помеѓу инвестирањето и покер.Тој зборува за краткорочни среќа, и треба да се фокусираат на долгорочните добивки.Тој повици покер, и инвестирање, а 'мозаик,' и споредува задржување картички во вашата рака да го поставите на компанијата биланси на состојба.Како и со сите големи мажи тој е, исто така, крајно скромен.Кога се зборува за неговата покер вештини тој се поклонуваат на фактот дека тој знае, постојат моменти на добрите имаат преземено предност од него, но тој е кул со тоа.Сето тоа е малку забава.Ако сакате да ја слушате Подкаст во полна потоа да минете во текот на Размислување Покер веб-сајт.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre gambling casino near wilmington nc.