индискиот резервација казино во близина на сан франциско

среќна ѕвезда казино телефонски број

Стив Wynn, 79, излезете на индустријата за игри повеќе од три години, но неговите правни работи остануваат во тек во Лас Вегас.Сојузниот судија оваа недела повторно ја оживеа порано отфрли случајот против Дин Одморалишта донесува собранието на акционерите, тврдејќи дека незаконски постапки извршени од страна на Стив Wynn и компанија директори доведе до девалвација на акциите на компанијата цена.НИ Окружниот Судија Ендрју Гордон ќе им овозможи на акционер тужба да постапи по наводите дека Дин Места повредени НАС Комисијата за Хартии од закони и прописи преку "материјал misrepresentations и пропусти." Стив Wynn е именуван како обвинетиот во случајот.Адвокатите што ги претставуваат на тужителите се каже неуспехот меѓу Дин Места месинг да се открие наводна сексуално однесување од страна на компанијата имењак основач, претседател и извршен ДИРЕКТОР во годините пред кариера завршува изложуваат на Стив Wynn објавен во Wall Street Journal згрешил акционерите.Судот одлуката ја подвлекува фактот дека наводно сексуално однесување и малтретирање од страна на корпоративните директори се материјалите за прашања за инвеститорите, особено кога управување врти на слепо око да извештаи на одговорност", рече Murielle Стивен Walsh, адвокат на тужителите индискиот резервација казино во близина на сан франциско. "Овој тип на однесување претставува закана за една компанија е финансиски успех." Стив Wynn продолжува да тврди дека тој никогаш не постапил несоодветно со женски вработени индискиот резервација казино во државата вашингтон.
WSJ bombshell извештај во почетокот на 2018 тврди дека Стив Wynn постојано ја искористи предноста на неговата моќ по пат на тортурата и assaulting жени кои работеле за казино бизнис.Од принудувајќи спа вработените да се изврши сексуални акти, да плаќаат жена $7.5 милиони да се задржи тивок во врска со потенцијалот за татковство тужба против казино име магнат, наводите беа aplenty. WSJ напис беше објавен на 27 јануари, 2018 среќна ѕвезда казино промо код. Дин Места акции затворени претходниот ден на тргување во $180.29 среќна ѕвезда казино телефонски број.

Со наводите против Г-Дин публицитет, акции во текот на следниот месец лизна да $163.06 — на 9,5 проценти намалување.Во својата 42-страница одлука, Гордон рече тужителите "доволно наводно" дека Стив Wynn, сегашниот извршен ДИРЕКТОР Мет Maddox, и двајца поранешни Дин Места директори — Ким Синатра, а потоа-извршен заменик претседател и генерален советник, и Стивен Cootey, а потоа-главен финансиски директор — "беа свесни за информации противречни нивните изјави дека негираше однесување наводи." Гордон објасни има доволна причина за да се движат на тужба напред врз основа на тоа дека Дин Места директори негираше јавно да било знаењето на грешка од страна на Стив Wynn. "Заклучок дека овие обвинети биле свесни за Дин наводни однесување во времето на нивните изјави е cogent и привлечни," Гордон напиша.Дин Места се вели во соопштението на тоа дека е во потрага напред за да продолжите со случајот "надвор од обвинувањата фаза." Компанијата додаваат во Лас Вегас Преглед-Весник, што, додека плати 20 милиони долари во Невада казни и $35 милиони евра во Масачусетс казни за одржување на нивната посакувана игри лиценци, ниту државниот регулатор заклучи дека Дин Места беше недостоен за однесување казино операции.Тужителите' тужба да бара неодреден штета за Дин акции намалувањето како резултат на скандалот. среќна ѕвезда казино отворен денес.