Craps дојде линија vs место облози

како да се добие рака плати на слот машина

Обложување реклами наскоро би можеле да бидат забранети од телевизија во ЖИВО спортски настани во Австралија, ако Сенаторот Ник Xenophon има свој начин.Оваа недела, на федералните власти ги откри плановите за значително намалување коцкање реклами за време на спортски преноси, во обид да се освои поддршка од Сенатот crossbench.На Turnbull владата се обидува да ги разводнуваат медиуми сопственост на законите во Австралија, но за да се постигне ова, тие треба да постигнат договор со сенаторите, вклучувајќи Xenophon.Гласови од три члена од Ник Xenophon Тим (NXT) наводно се од клучно значење за медиумите сопственост реформи да помине во Парламентот, но Xenophon, кој беше изграден поголемиот дел од својата политичка кариера на "тешки за коцкање" posturing, е користење на забраната за обложување реклами како преговарање чип во неговата преговорите со владата, според Fairfax Media.На crackdown на телевизија обложување реклами се соочува со отпор од радиодифузерите, која raked во проценета AUD120 милиони денари (милиони) од коцкање рекламирање последните year craps дојде линија vs место облози. TV радиодифузерите тврди само победниците од помалку телевизиски реклами ќе биде Facebook и Google.Пол Андерсон, извршен ДИРЕКТОР на Десет Мрежа, рече дека тоа е нефер за владата еден од ТВ мрежи за ад ограничувања craps излезе тркалаат веројатност. "Спортско обложување рекламирање е plastered на автобуси и околу спортски основи, и тоа е за сите во текот на интернет вклучувајќи ги на Facebook и Instagram.Но, повторно, сите ние ќе се зборува за е ставање на повеќе ограничувања на free-to-air телевизија која веќе има построги контроли околу коцкање рекламирање отколку во било која друга медиумска платформа," рече Андерсон, според Австралиската.Но, владата истакна дека загуба на приходи ќе се надомести со намалување на ТВ лиценца такси, кои чинат радиодифузерите $112 милиони денари на годишно ниво.Комуникации Министерот Mitch Fifield е, наводно, соработувајќи со Xenophon на неговите предлози, кои вклучуваат "принудува Facebook и Google да се компензира традиционалните медиуми, компании за користење на нивните содржини." Обложување оператори, во меѓувреме, призна дека коцкање рекламирање има добивано и надвор од контрола во текот на последниве неколку години.Минатата година, повеќе од еден на секои шест реклами за време на AFL натпревари беа поврзани со коцкање.На Tabcorp портпарол изјави Fairfax Media дека "не е премногу коцкање рекламирање," се напомене дека "вкупно маркетинг поминуваат во wagering индустрија е зголемен за речиси три пати од околу $119 милиони во 2011 финансиска година за околу $328 милиони евра во 2015 година." Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre craps дојде обложуваат со шансите.