она што е покер 6 max

бојата е најголем во покер

Џејмс Dempsey од Брајтон, Англија, освои Светот Покер Турнеја е Дојл Brunson Пет Дијамант Светот Покер Класичен недела во Bellagio она што е покер 6 max. Dempsey заработил $821,612 од врвот на полето на 413 играчи во no-limit hold ' em настан.На купи беше во $10,000; вкупната награда басен на врвот $4 милиони евра таа боја е повеќе во покер.

Dempsey, 29, е играње покер професионално се занимава од 2003 година. На прво место заврши зголеми неговата кариера турнир во покер приходи за речиси $1.6 милиони евра.Тој заработил индивидуален настан шампионите златна нараквица на Светската Серија на Покер во 2010 година, освојувањето pot limit hold ' em настан.Неделата е настан прослави 10-годишнината од Светот Покер Турнеја, кој одржал основачко настан во Bellagio во 2001 година. Конечната табела од шест играчи вклучени бранителот на титулата Antonio Esfandiari и Ванеса Selbst, кој беше во потрага да стане првата жена да победи отворен Свет Покер Турнеја Главниот Настан која боја ќе победи на покер. Esfandiari заврши шести, заработка $119,418, додека Selbst зеде третата и заработил $338,351 бојата е најголем во покер. Свр Нгуен на Санта Ана, Калифорнија, заврши вториот да заработи $517,478 договор или нема договор рулет.
Нгуен заврши деветтата на Светската Серија на Покер е Главниот Настан во 2010 година, собирање $811,823. Dempsey и Нгуен влезе главите-up игра речиси дури и како што се одржа малку над 8 милиони евра во турнирот чипови.Нгуен отиде рано и се одржува на олово во текот на назад-и-назад акција.Сепак, по удвојување, Dempsey е кралот на срцата, кралицата на клубови што се одржа на последната страна, се прави директно на последните картичка или реката.Победата заработил Dempsey седиште во Светот Покер Турнеја Лигата на Клубот..