покер d'as се прелива bugs bunny

општествена одговорност на коцкање индустрија

Тоа е тажно пријавете се на пати дека постои потреба за нешто што се нарекува Игри и Угостителство Активни Закана и за Управување со Кризи Симпозиум, кој се одржа во Парк MGM, Лас Вегас, минатата недела.Уште потажно, дека настанот беше преполна со претставници на стотици казина од целиот НАС, сите сакаат да ги заштитат своите гости од оние кои ќе нанесат масовно убиство.Но, настаните од октомври 1, 2017, кога осамен напаѓач, Стефан Paddock, отвори оган од неговата соба за 32nd подот на Mandalay Залив кон државата музички концерт подолу, се принудени казино оператори да се преиспита безбедност покер d'as се прелива bugs bunny. Paddock убиени 58 лица и повредени стотици повеќе во најлош масовно пукање во модерна Американска историја, откако постепено превоз на арсенал на високо-придвижуван оружје во неговата соба во внатрешноста неговиот багаж, целосно неоткриени.Прашањето оператори мора да се соочи е како да се помират Лас Вегас' фамозно добредојде отворена врата за политика треба да екран нејзините покровители, и да се најде вистинскиот баланс меѓу безбедноста и недостигот на intrusiveness покер d'as regle du jeu. CDC Игри Извештаи, кои присуствуваа на настанот, го опиша Патриот Еден Технологии говорница како особено зафатен.Патриот Едно притискање на "првиот од својот вид на Когнитивна Микробранова Радар скриено оружје за откривање на системот" која има за цел да ја негираат активни стрелач закани пред да се случи.Од Патриот Еден веб-сајт: "технологија, која е наменета да биде ставен во клучните точки за пристап, користи радио бранови емисии за безбедно цел, да идентификуваат и да извести за сокриени закана потенцијал преку софтвер за препознавање на одредена бранова должина модели coronavirus тестирање близнак реката казино. "Рано предупредување, е клучот за ефикасна употреба на навремено countermeasures, и Патриот е комерцијализација својата PATSCAN™ ЦМР технологија како автоматски alert систем способен на тајно скрининг се движат лица за на телото скриено оружје (пиштоли, ножеви, гранати, експлозивни елеци, итн.)." За операторите, новите технологии како Патриот Едно е, ако е ефективен, ќе биде подобро да се на видлив метал детектори, кои, во зафатени својства, може да се направи искуството на внесување на казино како минува низ аеродромот за безбедност, со сите одложување што подразбира.Импликација, исто така, е дека Патриот би застанале Paddock.Според CDC Игри Извештаи, Westgate Лас Вегас е тестирање Патриот Една техника, бидејќи пред Лас Вегас снимање.Системот ќе чини околу 250.000 $за да се за големи Лента одморалиште за да го инсталирате и помеѓу $25.000 $50,000 за помали својства.Но, тоа не е цена на технолошки сам поголем трошок ќе биде payrolls на соодветно обучени за безбедност на персоналот, кои може да бидат распоредени во доволен број за да се анализира системи и да реагираат соодветно.Својства со повеќе влезовите може да се соочува се гледа во неколку милиони евра годишно за плати годишно.Во меѓувреме, од глетката на продавачите на MGM Парк хокинг сè, од најновата во лицето технологија за препознавање, за да радио бран детектори, да системи кои се неутрализира лица со спреј емитирана од таванот, тоа е јасно технологија е новите да се справи со новите закана.За казина, тоа е за наоѓање и инвестирање во "право" на технологијата, и во човечка сила премногу.Сметам изјавата "Својства со повеќе влезовите може да се соочува се гледа во неколку милиони евра годишно во платите на годината" сосема погрешно.Ова имплицира дека не постојат веќе персоналот за безбедност во моментов на местото на доволен број на монитор (како тие се веќе го прават) и да одговори како што е потребно (бидејќи тие се веќе прави).Погоди знаеме кој беше зад масовно пукање општествена одговорност на коцкање индустрија.