Treasure island resort & casino стан

најдобри места во рено невада

Дин Места Ltd.е beefing до својот спортски присуство со план да се вртат во близина на нејзиниот WynnBET мобилни спортски стан и да се спојат во нова јавно се тргува компанија со инвеститор Вилијам Фоли, главен сопственик на Вегас Златна Витези.Компанијата директори објави во понеделникот Дин Одморалишта плати повик дека компанијата има потпишано договор со Фоли е Austerlitz Стекнување Корп договорот ќе го одвои Дин Интерактивни Ltd., подружница на Дин Одморалишта, во независна јавна компанија.По затворањето на предложената трансакција, комбинираната компанија ќе го задржи на "Wynn Интерактивни, Ltd." име и relist своите акции на Nasdaq Берзата според новиот тикер симбол "WBET." "Ние сме убедени дека оваа трансакција ќе го отклучите голем потенцијал на Дин Интерактивни за дополнително забрзување на растот и да им овозможи на бизнис да го фати огромна можност во Северна Америка", рече Дин извршен ДИРЕКТОР Мет Maddox treasure island resort & casino стан.
"Бил Фоли е идеален партнер за да се обезбеди континуиран успех – неговото досие со деловни комбинации, долгогодишно искуство расте marquee потрошувачки брендови и партнерски да се зголеми вредноста на бизниси како нашата ќе биде од непроценливо значење како што продолжуваат скалирање," Maddox рече.Кога договорот не е завршена, комбинираната компанија се очекува да имаат вредност од околу $3.2 милијарди долари — 4½ пати Дин Интерактивни е проектиран 2023 приходи.Кога се справи затвора, за $640 милиони денари во готово, ќе бидат на располагање на фондот во комбинација компанијата операции и поддршка на новите и постоечките раст иницијативи.По затворањето на трансакцијата, Maddox ќе продолжи да служи како претседател; Крег Billings ќе продолжи да служи како претседател и извршен директор; Дин Интерактивни ко-основач Sadok Kohen ќе продолжи да служи како главен производ службеник и директор; и Норберт Teufelberger и Елен Whittemore ќе продолжи да служи како директори.Дополнително, Фоли има намера да служи како директор на компанијата одбор.Сегашните акционери на Дин Интерактивни ќе се задржат околу 79 проценти од комбинираната компанија, вклучувајќи 58 проценти контролирање интерес да се одржуваат од страна Дин Места treasure island resort & casino настани. Maddox во однос на договор за отварање на нов имот. "Ние знаевме дека ние мораше да се држиме со она што ние го правиме, која е да се изгради голем производ и да се обезбеди најдобра услуга на клиентите", рече тој treasure island resort & casino концерти. "Wynn Интерактивни сега е компанија со повеќе од 300 луѓе.Имаме некои на личности од Европскиот игри, ко-основачите на Bwin (Интерактивна Забава) кои се одговорни за голем број на производ што ние сме развој во овој 300-лице тим. "Како што изгледаше надвор во иднина и ние реализира ова најверојатно нема да биде толку голем комерцијален казино приходи можност на $40 милијарди долари во текот на следните пет плус години ... знаевме дека ова е можност која требаше да се остварат." Maddox рече за време на заработка повик додека Дин испратиле 44.8 проценти пад во приходите и нето загуба за кварталот кој заврши 31 Март, импулс е забрзување од Март Лудило се NCAA basketball tournament.Тој рече дека забрзувањето е во одборот за компанијата, од своите три својства кај мака да Лас Вегас и Бис Бостон Харбор.Излетаат успешна Златна Недела празник кај мака, Maddox рече: "се чувствувам како да зборува за она што го гледате сега е повеќе од она што сме го доживеале во првата четвртина, како што видовме нашата сила продолжи и во февруари и Март." Дин генерирани $43.9 милиони евра во парични текови и за време на Златната Недела, хотели имаше 93 проценти вработување и $3 милиони денари во готово, протокот на ден.Лас Вегас и Бостон имаше слични резултати.Слот машина приходи од $25 милиони во Дин Лас Вегас во април беше сопственост рекорд поголема од било кој друг месец во својата историја.Тој рече хотел вработување беше во 90 проценти опсег за време на викендите и околу 70 проценти во midweek. "Лас Вегас' можност е навистина уникатна и најдобрите времиња се пред нас," Maddox рече.
On април 27, гувернерот на Масачусетс објави постепено план за понатамошно reopening и зголемен капацитет во текот на следните неколку месеци.Ефективна Август најдобри места во рено невада. 1, предмет на јавното здравје и вакцинација на податоци, сите индустрија ограничувања ќе биде укината и капацитет граници ќе се зголеми на 100%.Дин акции затворени 56 центи, на 0,4 проценти, на $125.73 удел во просек тргување на берза Nasdaq.По работното време, акции rebounded 77 центи, за 0,6 проценти, на крајот на $126.50 за споделување..