вистински пари блек џек стан австралија

блек џек такси јужна езерото тахо

Кога играте craps, ми се допаѓа помине линија со тешкотии, место на 6 и 8, а потоа се хранат дојде линија и место шансите на секој.Моето прашање е на шансите.Повеќето казина понуда 10x шансите.Дали треба да max дека надвор за да ги добиете најдобрите куќа работ, а, ако јас само двојно ми помине линија залог, дали е ова уште се работа на мојот предност?Да се оди 10x шансите бара доста голем bankroll.Роберт В вистински пари блек џек стан австралија. на почетокот, Роберт, ми се допаѓа тоа што ќе се надополни вашиот Помине линија облог и не се согласува со Место се обложуваат на 6 или 8 блек џек такси јужна езерото тахо ca. Покрај тоа што е многу ебам евтини да се направи – како што е малку што е $6 – поставување на било кој од тие два броја има само мал казино работ, 1.5%.Како за вашиот цитирајќи земајќи ги шансите, Роберт, ова е облог дека се различни од сите други глупости wagers во дека шансите носат НЕМА куќа раб.Иако овој залог не мора казино предност, вие не треба да го користите за да направите резервна копија на се Помине линија облог дека не.На пример, да речеме дека сте место $5 се обложуваат на се Помине линија, проследено со точка стане 10. На 10X шансите маса, можете да направите резервна вашиот помине линија залог ($5) со 50 долари ($5 Х 10) во СЛОБОДЕН шансите.Па како не зборот БЕСПЛАТНО дојде во игра за вас, Роберт?Па, со два, шест еднострани коцки, постојат шест начини на правење 7 (губитник) и три начини на правење победник 10 блек џек на џеки рајан приказна. Шансите против вашата победа 2:1, но ако победи, вашиот Помине линија залог се плаќа дури и на пари ($5), и вашите шанси да се обложуваат се плаќа на 2:1 за точно шансите, со што $100 payoff.Со казино предност од 1,4% на вашата Помине облог, групирани со 10X во слободен шанси, две wagers заедно носат мала 0.18% проценти куќа раб.Казино предност на вашиот вкупниот влог при преземањето на шансите во комбинација со твоите помине линија облог на 1X шансите е 0,85%; на 2X шансите 0.61%; од 5X шансите 0.33%, а на 10X шансите 0.18%.Па, да, Роберт, двојно шансите функционираат во ваша корист, но повеќе шанси ќе ги преземе, толку е поголема редукција во куќата на раб.Кој ме води кон она што, исто така, изјави; "да одат 10x шансите бара доста голем bankroll." Точно повторно!Земајќи ги шансите, Роберт, може да биде скапа тврдење, особено кога се занимаваат со множители на 10X.За низок буџет коцкар, поставување $50 на изгледот, па дури и за оние кои се СЛОБОДНИ шансите, некои сериозни Ка-чинг.Неколку брзи седум испис на почетокот на вашата игра и ќе може лесно да ги искористи вашата дневна коцкање bankroll.Лекцијата овде, Роберт, и тоа е важно, е само да се обложи колку шансите за вашиот коцкање буџетот дозволува.Друг звук коцкање стратегија е дека ако одлучите да се земе max шансите, ги извршуваат најниско табела ограничување на располагање.Кога обложување шансите за глупости игра, да ги задржи вашите Помине линија залог на маса минимум, а шансите на највисокиот износ дека сте задоволни со.Конечно, Роберт, да не заборавиме еден битен факт: Сите craps облози дојде во цена блек џек такси јужна езерото тахо. Craps е негативна очекување игра, што значи, дека без разлика како ќе се обложуваат, дури и $2 Помине линија облог со 10X шансите, куќата секогаш има предност на вашата акција.Коцкање Мудрост на Неделата: "Постојат картичка играчи и тркачката патека betters кои се вистински професионалци, но никој не го прави професија надвор од снимањето craps." – Петар Л покер turnuvas марија опсерваторија. Bernstein, Против Шансите марија парк казино слот за оние oyu.