блек џек патеката sealer и додатен

казино гранд баија principe tulum

Две нови игри compacts постигне од страна на племиња во Оклахома со Гувернерот Кевин Stitt (R) се одобрени од страна на американското министерство за Внатрешни работи (ДОИ).По 45-ден преглед на периодот на валидност, ДОИ рече игри compacts биле "се смета за одобрен." Stitt и Comanche Нација и Otoe-Missouria Племе се согласи на условите во април.Јас сум многу задоволен да се научат дека овие нови compacts се смета за одобрен од страна на федералната влада," Stitt рече вчера.Гувернерот продолжение, "јас ја ценат и почитуваат внимателен раководство на Претседателот Shotton (Otoe-Missouria Племе) и Претседател Нелсон (Comanche Нација), кои работеа напорно за да се обезбеди фер услови за своите граѓани, а чија придонеси во текот на преговорите обезбеди поголемо ниво на полето за играње и модернизирани игри на пазарот во Оклахома.Со овие нови игри compacts, Оклахома е ushering во нова ера на просперитет, можност и партнерство за државата и Племиња." Тоа е исто така една нова ера на борба за Оклахома племиња и нивните игри compacts со државата.Дом на 35 федерално признат племиња кои работат Класа III игри, многу Оклахома Мајчин Американците остануваат во согласува со првиот рок гувернерот во однос на нивното казино привилегии блек џек патеката sealer и додатен.

Stitt тврди дека на игри compacts за 35 племиња кои им дозволуваат да работат слот машини и маса игри истечен 1 јануари по 15-годишно се кандидира.Државната три најголемите и најмоќните племиња – на Cherokee, Chickasaw, и Choctaw нации – тврдат правните договори автоматски се продолжува за уште 15 години.Триото на Мајчин Американски групи се тужи Stitt врз основа на тоа дека тој не може да се принуди да renegotiate нивните игри compacts.Тужбата беше придружуван од 12 други Оклахома племиња блек џек патеката sealer 700. Stitt сака државата да го добие повеќе пари од племенски игри, посебно Cherokee, Chickasaw, и Choctaw казина, кои придонеле за $47.9 милиони евра на државата $138.6 милиони евра во игри на даночните приходи во текот на последната фискална година.Трите племиња натпревар Stitt се обидува да се подели на племенски народи со постигнување на нови игри compacts со помали Comanche Нација и Otoe-Missouria Племе.Новите термини, всушност, им овозможува да се намали нивната Класа III игри даночни обврски.На договори одобрени од страна на ДОИ дополнително им се дозволи да работат спортски обложувања.
Cherokee, Chickasaw, и Choctaw лидери не се сами во верувајќи Stitt е пречекорување на својата законодавна власт.Оклахома јавниот Обвинител Мајк Хантер – Републиканска – вели гувернерот нема право да овласти спортски обложувања блек џек патеката sealer home depot. "Јас сум длабоко разочаран во Внатрешноста Секретар [Дејвид] Bernhardt е abdication на неговата одговорност за сите на Оклахома е Мајчин Американски sovereigns, не само две," Ловец прогласи казино гранд баија principe tulum. "Племиња не можат да почнат да работат под условите на овие compacts до многу прашања кои остануваат постапка пред Оклахома Врховниот Суд се реши." На Comanche Народ плаќа државата $4.1 милиони евра во игри даноци во 2018 фискална година.На Otoe-Missouria Племе платиле 1.9 million. By споредба, Chickasaws платиле 47.8 милиони, Choctaws $26.2 милиони денари, и Cherokees $16.5 милиони евра казино гранд баија principe ла romana. Stitt е нов договор со Comanche и Otoe-Missouria луѓе им овозможува да се изгради нов казина.Сепак, додека нивните сегашни игри места мора да ги споделат 4.5 до шест проценти од нивната бруто игри на приходите, секој нов казино ќе се оданочуваат како високо како 13 проценти, финалето го оценувате зависи од нето победи. казино гранд баија principe punta cana.