титаниум бела рулет ракета лига

индискиот казино во близина на boise ајдахо

На септември 17, министерството за Трговија и Индустрија (DTI) објавена на Националните Коцкање и Дополнување на Законот за 2016 година (pdf) и ќе биде отворен за јавен коментар за период од 45 дена, до ноември 15, 2016 година, како што најавуваат од Јужна Африка Министер за Трговија и Индустрија, Роб Davies (на сликата), за време на медиумите брифинг во Парламентот во понеделникот, според соопштението.Истакнати од страна на Министерот Дејвис, беше потребата за интензивно јавно ангажирање на прашањата покренати во Законот со цел да се минимизираат социјалните болести, генерално, се поврзани со коцкање и за спречување на онлајн коцкање.Само онлајн обложување спортски, што претставува bookmaking, е легална во Јужна Африка, било кој друг тип на онлајн казино коцкање останува нелегална.Дејвис, исто така, рече дека додека коцкање индустрија значително придонесува за вработување и на БДП во Јужна Африка, останува фактот дека тоа има негативен ефект на коцкање цигара.Дејвис напомене дека повеќе од €1.1 милијарди долари, во казино-поврзани со активности се изгуби од Јужна Африка во 2014 година и дека во просек, околу R3000 месечно се трошат со коцкари во земјата.Во декември минатата година, Истражувањето на Казино Забава за фискалната година 2014-2015 беше објавен од страна на Казино Асоцијација на Јужна Африка (КАСА) бројки посочи дека во 2015 година имаше значително зголемување на придонесот за економијата на земјата од претходната година од страна на казино индустријата.Придонесот преведени да R17.2 милијарди до бруто домашниот производ во Јужна Африка.Значителното зголемување беше се верува да биде директен резултат на анти-нелегално коцкање кампања лансирана од страна на КАСА.Предложените измени на помош во curbing нелегално коцкање вклучува укинување на законот за дел од 2004 Коцкање Акт кој бара владата да поднесе жалба до Високиот Суд за да ги одземе нелегално коцкање добивки.Предлог на DTI ќе овозможи автоматско одземање на нелегално добивки на нови Национални Коцкање Регулаторот.Издаден во 2008 година, Националните Коцкање Амандман (pdf) се обидува да го легализира онлајн казино коцкање (интерактивни коцкање) и да содржи одредби за регулирање на пазарот во Јужна Африка. титаниум бела рулет ракета лига.