мистик езеро казино во пред езерото mn

јужна плажа казино вклучена цени

На Флорида Greyhound Трки Асоцијација (FGRA) е осуден за да се предложи уставен амандман кој ќе се забрани greyhound трки избриша од ноември гласање.Амандманот би фаза од greyhound трки во државата до 2020 година, преку процес познат како " одвојување.' Ова ќе ја отстрани потребата за државата е parimutuel песни да понуди квота на телевизија трки како услов за лиценцирање, состојба најдете многу тешки и непрофитабилен.Додека greyhound трки е забранета во 40 држави врз основа на суровост, тоа е љубопитни поврат на Флорида коцкање закон дека државата obligates на чет да им понуди на тоа, дури и ако тие не сакаат да.Наместо тоа на дербито, песни ќе бидат во можност да ви понуди повеќе профитабилен коцкање игри, како што слотови и покер.Но, во жалбата датотека четврток во Леон Округот, FGRA тврди дека гласањето прашање се неточни и погрешни.На пример, мерката не се комуницира и на избирачите кои на песни, сепак ќе им биде дозволено да понуди simulcast трки – односно, да се емитува во живо куче трки од други држави, и тоа до знаење.Ниту пак да го советува избирачите кои на мерка само ќе забрана комерцијални greyhound трки, што значи кинолошки клубови сепак ќе биде дозволено да се организира трки.Во меѓувреме, тужбата изразува загриженост со јазикот на предлог, кој, вели, би можеле да имаат ефект и на забраната за други спортови кои вклучуваат други животни, како што се horseracing.Мерката е наведено дека "хуман третман на животните, е темелна вредност на луѓе на Државата на Флорида." Ова ќе се изјава, откако се донесени од страна на гласачите кои не биле информирани дека тоа беше содржани во амандманот, се користат во иднина за да се ограничи коњ тркачки?За да ја ограничите употребата на ловечки кучиња?" прашува тужба мистик езеро казино во пред езерото mn. "Гласачот кој го фаворизира крај куче трки може многу добро да одбие да помине амандман со таквото широко наведената одредба за страв дека откако се усвои како статус кво во врска со куче трки, таквата изјава може да се прошири за да се ограничи или забрани други активности или благосостојба, кои вклучуваат други животни," таа продолжува.Флорида стана центар на greyhound дербито во НАС, хостинг 12 на Америка 19 целосно оперативна песни, со околу 8,000 кучиња сместени во песната кинолошки соединенија низ државата, според бројките обезбедени од страна на анти-куче трки активист група GREY2K.Уште GREY2K тврди дека greyhound трки е на умирање индустрија, истакнувајќи финансиски резултати кои покажуваат Флорида е racetracks управува со вкупна загуба од $31.2 милиони евра во 2015 година јужна плажа казино вклучена мени.
Флорида директор на Хумано Општество на сад, Кејт MacFall се вели во соопштението дека FGRA е тужбата е "мртов на пристигнување." "Тоа е очајнички обид да го спречи избирачите од тоа да имаат глас за тоа дали greyhound затвор и смртни случаи треба да се продолжи.Тоа беше поднесена поради greyhound одгледувачи знаат дека кога Амандман 13 да се појави на гласање, Floridians ќе гласаат yes за кучиња", рече таа.Флорида гласачите нема да имаат желба да го продолжат институционализирани животинско злоупотреба дека е greyhound трки.Ние мора да дојде до нашите сетила.Конечно, како еден од последните држави да го стори тоа.Само поддржувачи на оваа "активност" се оние кои директно профит.Не е ништо она во Амандман 13 дека е нејасно или obfuscating...напротив, тоа е многу јасност е зошто Флорида избирачите ќе гласаат YES.Нашата Држава е економија треба да има ништо да се направи со правење на пари за нешто што ги убива во стапката на greyhound на секои 3 дена.И тоа е документирано и проверени.Флорида гласачи заслужуваат право на ГЛАС YES за да Амандман 13. јужна плажа казино забава календар.