како казина програма слот машини

френк казино нешто од мене zatrends

На NagaWorld казино во Phnom Penh е најголемото казино во регионот и имал голем успех во двете игри и не-игри операции во текот на годините.Казино во моментов се предмет на ревизија од страна на Cambodian владата откако властите објавија разлики во својата 2015 даночни поднесоци.Ова е прв пат дека Cambodian владата одлучи да се спроведе ревизија на казино како и во изминатите власти беше среќен да се потпираат на компанијата финансиски извештаи сам како казина програма слот машини.
NagaWorld, која е во сопственост од страна на Хонг Конг-базирани NagaCorp ужива голем број на бенефиции во текот на последните дваесет години.Некои од овие придобивки вклучуваат ексклузивност договор до 2035 овозможувајќи NagaWorld да биде единствениот казино во рамките на 200 километар радиус од Phnom Penh и многу корисни данок договор со владата.Камбоџа трошоци рамна дваесет и по-проценти на корпоративниот данок на добивка, но NagaWorld е потребно да се плаќаат помалку од 2 проценти на своите игри приходи.Казино, исто така, има и други бенефиции како на пример, посебни исклучоци од не-игри приходи, што значи NagaWorld не мора да го плати задржаниот данок, данок на додадена вредност, стандардна данокот на добивка и данок на unmovable средства.Владата и казино имаат договор со која се бара NagaWorld да платат еднократниот данок на не-игри приходи секоја година.Назад во 2002 година, казино плаќа само $30,500 секој месец на не-игри приходи, но тој износ има значително зголемен во текот на годините да $214,338 месечно во текот на 2015 година френк казино нешто од мене zip албум преземете. Врз основа на компанијата 2015 финансиски извештај, NagaCorp направени $503.7 милиони евра во вкупниот приход и се $327.8 милиони евра во бруто-добивка.Компанијата плаќа само $6.9 милиони во даноци досега, но сега е претставен со друг даночен трошок на $9.4 милиони евра откако Министерството за Економија и Финансии (MEF) се најде на разликите во својата 2015 не-игри за забава даночни поднесоци.Владата во моментов е спроведување на ревизија за да осигура дека NagaWorld плаќа сите нејзини даночни членарина.Во соопштението, Ros Phirun, заменик на директорот на финансии индустрија оддел на MEF рече: "ревизијата е во тек, а ние се уште да се финализираат колку NagaWorld должи на нивните колеги-игри операции.Причината зошто ние го правиме ова е затоа што се најде минатата година дека тие треба да се обрне повеќе [во даноци]." Phirun изјави дека владата, исто така, ќе се бара во даноците од други казино оператори во земјата, но призна дека тоа е тешко да дознаам не-игри профит за повеќето казино оператори во близина на границата како тие не се доволни за сметководството за владата за да се утврди како многу клиенти плати и колку беа на реалните нето-добивката.Ова е причината зошто владата склопот на еднократни исплати на не-игри операции френк казино нешто од мене слободни албум преземете. Phirun, исто така, изјави дека владата планира да наметне слични даночни мерки на $369 милиони Naga2 развој која е закажана за да го отворите во 2017. френк казино нешто од мене zatrends.